“Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България, които са най-новата версия

...
“Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България, които са най-новата версия
Коментари Харесай

„Локхийд Мартин“: Изтребителите Ф-16 за България ще бъдат произведени в Грийнвил, Южна Каролина

“Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България, които са най-новата версия на популярния еднодвигателен военен аероплан на НАТО, ще бъдат създадени в завода на Ф-16 на „Локхийд Мартин“ в Грийнвил, Южна Каролина, където ще бъдат издигнати и самолетите за Бахрейн и Словакия“. Това декларират от американската компания в изказване, публикувано до медиите.

Не сме възнамерявали, нито пък сме предложили Ф-16 за България да се създават в която и да е друга страна, в това число Индия ”, сподели Джeймс Робинсън, шеф „Международно бизнес развиване на F-16“ в „Локхийд Мартин“.

На 16 януари Народното събрание на договарянията за закупуването на самолетите за българските Военновъздушни сили.

„Локхийд Мартин“, основана в Бетесда, щат Мериленд, Съединени американски щати, е световна отбранителна и галактическа компания с близо 100 000 чиновници в целия свят и работи главно в региона на изследването, проектирането, създаването, производството, консолидираното и поддръжката на високо софтуерни системи, артикули и услуги.

Изявлението идва след появила се информация в някои уеб сайтове, че изтребителите за българските Военновъздушни сили ще бъдат създавани в Индия. Като източник на информацията се цитира на организация Ройтерс. В реалност в нея се показва, че американската компания договаря с Индия по огромна договорка за покупка на Ф-16 Блок 70 – разновидността, който ще бъде доставен и на България. Като част от сделката „Локхийд Мартин“ оферират и преместването на индустриални мощности за Ф-16 от завода в Тексас в азиатската страна. Там би трябвало да бъдат създадени изтребителите за индийската войска – над 100 на брой, както и такива за други клиенти. Плановете обаче са на равнище договаряния. В Делхи към момента не са избрали снабдител, като комуникация се води с „Боинг“ за Ф-18, със „Сааб“ за „Грипен“, с френската „Дасо“ за „Рафал“, с европейския консорциум, който създава „Юрофайтър“, както и с Русия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР