Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на

...
Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Изтребителите F-16 за България са в процес на производство

Изтребителите F-16 Block 70 за България са в развой на произвеждане, оповестиха от компанията производител " Локхийд Мартин ".

В известието до медиите от компанията прибавят, че е приключило сглобяването на първия F-16 Block 70 в завода им в Грийнвил, Южна Каролина. Този първи изтребител е за Бахрейн. " Самолетът в този момент се приготвя за първия си полет, който се чака да се случи при започване на идната година. В първото тримесечие на 2023 изтребителят ще бъде доставен на държавното управление на Съединени американски щати (DD250), като по-късно ще бъде тестван във Военновъздушни сили базата Едуардс ", допълват от " Локхийд Мартин ".

Преди дни служебното правителството одобри интернационалните контракти, по които страната ни може да придобие още осем изтребителя F-16. Служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че България би трябвало да има още осем самолета, с цел да станат общо 16 – една цялостна ескадрила. " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " се обявиха срещу това решение.

" През 2023 година се чака сериозен растеж на производството с планувани доставки DD250 към клиентите, които ще продължат доникъде и края на десетилетието ", допълват от компанията.

Освен изтребителите за България, в развой на произвеждане са и тези на Словакия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР