Изтребители съпровождали руския президент в пътуването му в Близкия изток

...
Изтребители съпровождали руския президент в пътуването му в Близкия изток
Коментари Харесай

Путин към принц Мохамед бин Салман: Следващата ни среща трябва да е в Москва

Изтребители съпровождали съветския президент в пътуването му в Близкия изток
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че проекти за посещаване в Русия на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман са били изменени в последния миг, което е предиздвикало ръководителя на Кремъл да посети Рияд, с цел да беседва с водача на най-голямата страна, износителка на нефт в света, съобщи Ройтерс.

Организираното небрежно пътешестване на Путин в Близкия изток, по време на което той бе съпроводен от съветски изтребители, е обгърнато в тайнственост и към момента не е ясно каква е повода ръководителят на Кремъл да предприеме този необикновен ход, отбелязва организацията.

" Чакахме ви в Москва ", сподели Путин с усмивка на престолонаследника в Рияд. " Знам, че събитията постановиха тези проекти да бъдат поправени, само че, както към този момент споделих, нищо не може да попречи на развиването на нашите другарски връзки ", добави той. " Но идната ни среща би трябвало да бъде в Москва ", съобщи по-късно Путин.

Престолонаследникът отговори, че несъмнено е подготвен да направи това. " Тогава се разбрахме ", сподели Путин.

Мохамед бин Салман похвали взаимната съгласуваност сред двете страни, " която оказа помощ за унищожаване на напрежението в Близкия изток ", заяви Саудитската организация по печата. Според престолонаследника двете страни споделят доста ползи и те работят в интерес на Русия, на кралството, на целия Близък изток и на по-широкия свят.

Срещата на Путин с Мохамед бин Салман пристигна, откакто цените на петрола паднаха макар заричане от страна на ОПЕК+ за в допълнение понижаване на производството. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели след диалозите, че съдействието ще продължи в границите на ОПЕК+, само че не даде детайлности за визитата.

Руското министерство на защитата разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин самолетът Илюшин-96 на съветския държавен глава е съпровождан от изтребители Сухой-35С по време на полета от Русия до Обединените арабски емирства (ОАЕ), където бе първата спирка на Путин. Официален представител от ОАЕ през днешния ден сподели, че по време на визитата на съветския президент в страната са били разменени отзиви по редица районни и интернационалните въпроси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР