Изтребители на НАТО са излетели на няколко мисии, за да

...
Изтребители на НАТО са излетели на няколко мисии, за да
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО разследват неидентифицирани руски полети над Балтийско море

Изтребители на НАТО са изхвърчали на няколко задачи, с цел да проверяват неидентифицирани съветски военни самолети над Балтийско море, заяви литовското министерство на защитата, представено от ДПА.

Миналата седмица са били подхванати общо 15 полета за следствие на евентуални закани, като това е най-големият брой сходни задачи в границите на седем дни за тази година.

Повечето от съветските самолети са били засечени в интернационалното въздушно пространство без авансово запълнен летателен проект, сигнал от транспондера или радиовръзка.

Литовското военно ведомство свързва това с поредицата от военни учения, които балтийските страни организират както на национално равнище, по този начин и взаимно със съдружници от алианса.

В момента в Балтийско море се организира годишното военноморско обучение (BALTOPS), ръководено от Съединени американски щати, в което вземат участие 50 кораба и катера от 19 страни от НАТО и Швеция, написа Българска телеграфна агенция.

Руският Балтийски флот също организира военни учения.

Естония, Латвия и Литва не разполагат със лични изтребители и заради това съдружниците от НАТО постоянно изпращат изтребители и боен личен състав в региона в Североизточна Европа, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР