Изтребител F-35 на британските Кралски военновъздушни сили (RAF) се е

...
Изтребител F-35 на британските Кралски военновъздушни сили (RAF) се е
Коментари Харесай

Британски изтребител F-35 се разби в Средиземно море

Изтребител F-35 на английските Кралски военновъздушни сили (RAF) се е разрушил в Средиземно море, откакто водачът е съумял да катапултира и е незасегнат . Това е първият случай, съобщаван за флагмана самолетоносач на Англия HMS Queen Elizabeth, осведоми " Ройтерс ".

Британското военно министерство удостовери злополуката в изказване, уточнявайки, че " английски водач на F-35 от HMS Queen Elizabeth катапултира по време на рутинни летателни интервенции в Средиземно море тази заран ".

A British F35 pilot from HMS Queen Elizabeth ejected during routine flying operations in the Mediterranean this morning.

The pilot has been safely returned to the ship and an investigation has begun, so it would be inappropriate to comment further at this time.
— Ministry of Defence Press Office (@DefenceHQPress)
Пилотът е избавен и се е върнал на самолетоносача , като е почнало следствие на случая. Министерството добави, че " би било несвоевременно да разясняваме повече в този миг ".

По-рано през ноември Англия получи доставка на три стелт изтребителя F-35 на цена от 100 млн. паунда за брой, с което общият брой на страната от този модел изтребители доближи 24 . Британското държавно управление поръча още шест изтребителя, които се чака да дойдат идната година, и седем, които би трябвало да бъдат доставени през 2023 година, за да има 48 настоящи F-35 до 2025 година

HMS Queen Elizabeth - водещият английски самолетоносач - е имал на борда осем английски изтребителя F-35, както и 10 американски F-35. Той неотдавна се завърна в Европа, откакто прекара повече от седем месеца в първото си пътешестване през Южнокитайско море и в Индо-Тихоокеанския район.

Министерството на защитата на Англия към момента не е разкрило самолета, за който се счита, че се е разрушил в морето в 13 часа българско време, като няма други самолети, взели участие в случая. Въпреки започването на следствие, всички останали подготвителни полети на F-35 не престават без спиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР