Изтръпване, мравучкане на ръцете (или медицинската парестезия) е доста често

...
Изтръпване, мравучкане на ръцете (или медицинската парестезия) е доста често
Коментари Харесай

Често изтръпване и мравучкане на ръцете по време на сън, това са причините и начините да се справим

Изтръпване, мравучкане на ръцете (или здравната парестезия) е много постоянно срещано възприятие на дискомфорт, което се демонстрира основно през нощта. Основните му признаци са болежка и изтръпване.
Често човек се разсънва през нощта, болката и изтръпването пречат на съня.

И това е забавно: Уникална диета с картофи смъква 5 кг за 3 дни
Когато движите пръстите си, изтръпването се усилва, мъчителните чувства се усилват, по-късно последователно минават и можете да заспите по-късно, написа zajenata.bg.

Според статистиката до 45% от популацията изпитват мъчителна нощна парестезия. Общоприето е, че повода за вдървеност в ръцете по време на сън е неправилното придвижване в крайниците. Но от какво се дължи това?
Защо по време на сън ни изтръпват ръцете
Разбира се, в случай че ръката ви изтръпва, заради неуместното състояние на тялото по време на сън, не си заслужава да се притеснявате. Но в случай че ръцете ви се вкочаняват и изтръпват всяка вечер и непрестанно, до момента в който спите, би трябвало да се консултирате с експерт. Това са проблемите, които могат да са причина.Ако ръцете ви изтръпват по време на сън и след сън. Ако ръцете изтръпват по едно и също време.Ако през нощта единствено лявата ръка или единствено дясната ръка изтръпват.Едновременно с припадък на парестезия, се утежнява и зрението.
Неприятните чувства могат да бъдат доста разнородни като причина. Много рядко е да изтръпне цялата ръка. По-често някои от частите изтръпват, което изцяло зависи от повода за заболяването.
Синдром на карпалния тунел
Възниква, когато нервите, които доближават до китката, се стичат в стеснен канал, формиран от костите на китката. Причината може да бъде непрекъснато натоварване върху китката (работа на компютър, свирене на музикален инструмент). В този случай, изтръпване на цялата ръка или нейните елементи е тъкмо под китката, от време на време се следи вдървеност на пръстите. По-високите елементи на ръката не са включени в патологичния развой.

Маточната остеохондроза
Цервикална остеохондроза, спондилоза, херния или издаденост на междупрешленните дискове на шийните прешлени на гръбначния дирек, изключително когато болестния развой е локализиран в долните пластове на прешлените (С5 до С7). От тази част на гръбначния дирек излизат нервите, които идват в ръцете.
В същото време, според от коренчетата на нервите страда вдървеност на ръцете в съня могат да бъдат ситуирани: върху вътрешната повърхнина на ръката, от рамото до върховете на 5-ти и половина на 4-ти пръсти (С7); на гърба на рамото и предмишницата, задната повърхнина на втория и третия пръст (C6); в профил на ръката до палеца и показалеца (С5).

Полиартрит на дребните стави на ръката
Характеризира се с съществуването на прояви единствено в пръстите.
Захарен диабет и други метаболитни нарушавания
Изтръпванто в този случай има прогресивен темперамент, стартира с по-отдалечени елементи и последователно, с течение на времето, се издига към ръката. Това се случва с присъединяване на по-големи съдове. Обикновено визира и двете ръце едновременно, чувствата са симетрични.
Болести на сърцето
Тук е належащо да се обърне внимание на това, коя ръка еизтръпнала. Ако има неприятни чувства в дясната ръка, това с висок % на възможност да бъде приписано на цервикалната остеохондроза. Но изтръпването на лявата ръка може да е симптом на съществени сърдечни проблеми, като ангина или инфаркт. Ако изтръпването на лявата ръка стана ненадейно, изключително през нощта и в случай че не премине в границите на един час, би трябвало да посетите доктор.
Какво да извършите, в случай че ръцете ви са изтръпналиПроверете възглавницата и матрака, с цел да видите по какъв начин те способстват за удобната позиция по време на сън. Проверете пижамата си по този начин, да нямате стегнати краища на ръкавите.Проверете ситуацията на тялото по време на сън.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
За да се отървете от изтръпване на ръцете, е належащо да подобрите кръвотока през съдовете. С тази задача ще ви помогне да се справите с постоянната физическа интензивност.
Дългите разходки и утринните извършения ще оказват помощ за унищожаване на неприятните чувства, които пораждат в горните крака по време на сън. Също по този начин добър курс на лекуване масаж, само че единствено след слагане на точна диагноза.
ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОЦЕДУРИМагнитотерапия на цервикалния отдел Фонофореза, дарсонвализация на ръцетеПарафин на ръцете, предмишницитеЛидаза електрофореза върху карпалния тунел
НАРОДНИ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТАКонтрастни вани. Също по този начин спускайте ръцете си в студена и гореща вода. След това ръцете би трябвало да се търкат с терпентин маз и да се слагат върху тях топли козметични ръкавици. След като кипете тиквата, нанесете горещата маса върху цялата ръка до врата и я обвийте с одеяло. Повторете процедурата, до момента в който положението се усъвършенства.

Към една част от ледум се прибавят три елементи оцетна киселина и сместа се слага в продължение на една седмица или две в тъмна стая. Когато инфузията е подготвена, поставете я на ръката, до момента в който дискомфортът изчезне изцяло.

Ако вкочаняването на ръцете се случва непрекъснато, тогава си коства да мислите за укрепването на съдовете. За заран е желателно да пиете чаша гореща вода на празен корем.
Когато имате изтръпване, произлизащо от невралгия или радикулит, можете да извършите баня от брезови пъпки, трепетлика или дъбова кора (в 1 литър вода слагате супена лъжица кора и 5-6 супени лъжици сол). Оставете до кисне за 25-30 минути, по-късно сложите на ръцете ръкавици или топли (по-добре вълнени) чорапи и ги оставяте през цялата нощ. За курса би трябвало да се създадат 12-15 от тези тави.
Предотвратяване на изтръпване в ръцете
За да предотвратите изтръпване на ръцете, би трябвало да подсилите мускулите, които държат дисковете. За задачата има особено проектирани извършения, които могат да се правят единствено под наблюдението на доктор.

Но предотвратяването на изтръпване би трябвало да стартира преди да се консултирате със експерт. За да извършите това, простите дейности ще ви оказват помощ.Избягвайте продължителното носене на раница или тежка чанта на рамото си. Избягвайте дълготрайно седене с ръка, сложена зад главата върху гърба на фотьойл или стол.Коригирайте позицията си в работния стол по този начин, че да е комфортно, изключително за ръцете (по-добре е да не се занимавате с работа, включваща дълготрайно слагане на ръцете над равнището на сърцето).Направете къси почивки, с цел да изпълнявате извършения с опъващи детайли на гръбначния дирек и разтърсвайте ръцете.Също по този начин е добре да се отпуснете 2-3 пъти дневно, като легнете.
В диетата наложително би трябвало да участват риба, морски блага, ядки, семена.
Ако изтръпването на ръцете продължава през нощта, неотложно проверете и се консултирайте с доктор. Такива признаци е по-добре да не бъдат подценявани, тъй като те могат да доведат до съществено хронично заболяване. Може би в някои случаи ще би трябвало да промените работата. Бъдете здрави!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР