Изтръпвали ли са ви пръстите на ръцете и краката? Изтръпването

...
Изтръпвали ли са ви пръстите на ръцете и краката? Изтръпването
Коментари Харесай

Причината за изтръпването на пръстите може да е свързана с проблеми в кръста

Изтръпвали ли са ви пръстите на ръцете и краката?

Изтръпването на пръстите е признак, който поражда, когато корените на гръбначния мозък са раздразнени или прищипани в изходната им точка или нервните стволове са притиснати в най -тесните места на прекосяването им, от което боли и гърба. Тоест, най -честата причина за изтръпване на пръстите са болести на шийния отдел на гръбначния дирек, които водят до раздразнение на корените на равнището на изхода от гръбначния мозък.

Парестезията поражда при следните патологии, които предизвикват разстройства в предаването на сигнали от нервите, които отиват към пръстите:

Нараняване на шията или брахиалния сплит;

Изпъкналост на междупрешленния диск или херния;

Цервикална спондилоза (промени, свързани с възрастта);

Артрит (възпаление на ставите);

Нараняване на гръбначния мозък;

Периферна невропатия (патологичен развой в нервите).

Болка в долната част на гърба, задните елементи и краката, изтръпване на долната част на гърба и задната част на бедрото: лумбална остеохондроза, лумбални прешлени, дискова херния, прилепяне на седалищния нерв (ишиас), атеросклероза на бедрените кръвоносни съдове, синдром на опашката.

SOS от гръбначния дирек

Има доста аргументи, заради които ръцете могат да изтръпнат. Например, откакто спите в неловко състояние или след дълъг престой на мраз. В тези случаи тези признаци са безвредни.

Друг е въпросът дали изтръпването е постоянно, в случай че изтръпването или слабостта в ръцете и пръстите се появят без забележима причина.

Подобни неврологични разстройства могат да бъдат симптом на съществени болести на шийните прешлени.

Според него шийният гръбнак, който се състои от седем прешлена, е изключително благоразположен към признаци на изхабяване, дискова херния и увреждане на нервната тъкан в гръбначния мозък.

Всеки пръст има собствен прешлен

В доста случаи опитни лекари могат да предположат от признаците на изтръпване в крайниците, кой шиен прешлен тормози.

Например, шестият прешлен постоянно е причина за изтръпване в палците и показалеците, а седмият в междинните пръсти. Ако тези признаци са съпроводени от световъртеж, главоболие и болки в шията, които излъчват към крайниците, е време да се сигнализира.

Въз основа на горните признаци, ЯМР може да помогне да се дефинира дали има херния диск, свиване на шийния отдел на гръбначния дирек, синдром на карпалния тунел или нарушавания на кръвообращението, които предизвикват дискомфорт.

С навременното посещаване на доктор тези проблеми могат да бъдат поправени посредством минимално инвазивни способи на лекуване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР