Изтръгната е горната част от бюст-паметника на граф Игнатиев във

...
Изтръгната е горната част от бюст-паметника на граф Игнатиев във
Коментари Харесай

Ново посегателство срещу паметника на граф Игнатиев във Варна

Изтръгната е горната част от бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна, който се намира в Градската градина сред Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ и филиала на театъра,предаде кореспондент на Moreto.net.

Фигурата е оставена на земята до постамента. От полицията оповестяват, че казусът се ревизира. В региона има доста камери и причинителят на вандалската демонстрация ще бъде хванат в най-скоро време, показват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

От общинския пресцентър оповестиха, че в 9:10 ч. тази заран жител е алармирал дежурния чиновник в Община Варна за вандалски нападения върху паметника

На място са се отзовали шефът на Дирекция „ Култура и духовно развиване “ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. контрольор Георги Ковачев.

Те са установили, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, евентуално с лост, ръбовете са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма изчезнали детайли.

Монументът ще бъде спретнат и съхранен, до момента в който не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възобновен на мястото си.

Припомняме, че това е следващ вандалски акт върху този монумент. Последното посягане стана вечерта след честването на Трети март предходната година. Тогава паметникът беше залят с бяла багра, а за поругаването му беше арестуван 34-годишен варненец.

Община Варна приканва жителите да се въздържат от хулигански прояви и похищения върху паметниците на културното завещание във Варна и върху общинска благосъстоятелност, спирки на градския превоз, машини за продажба на билети, подлези и други Общината ще ускори контрола и видеонаблюдението за предварителна защита и разчита на жителите за взаимно запазване на собствеността.

Гражданите да продължат да алармират дежурните и органите на реда, в случай че станат очевидци на сходни актове.

Припомняме телефоните на дежурните в общината за подаване на сигнали:

052-820-112, 052-820-204, 052-820-016
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР