Изтощената Ига Швьонтек заяви, че ще опита да приема напрежението

...
Изтощената Ига Швьонтек заяви, че ще опита да приема напрежението
Коментари Харесай

Изхвърлената сюрпризиращо от US Open Ига Швьонтек разкри какво я е спряло

Изтощената Ига Швьонтек съобщи, че ще опита да приема напрежението малко по-леко след провалянето от Елена Остапенко в четвъртия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Загубата ще коства на полякинята траялия 75-седмици престой на върха в международната класация при дамите.

Швьонтек наследи първото място от Ашли Барти след отказването на австралийката от тениса през април 2022 година и направи впечатляваща серия в идващите месеци, добавяйки още три трофеи от Големия шлем към триумфа си от " Ролан Гарос " през 2020-а.

Само две други тенисистки са заемали първата позиция допълнително поредни седмици при първия си престой на върха - Щефи Граф (186) и Мартина Хингис (80).

Първата позиция в този момент ще бъде заета от Арина Сабаленка от Беларус при обновяването на ранглистата на 11 септември.

" Обикновено не виждам статистиката, само че като цяло я одобрявам. Бих желала да бях нараснала върха си още малко. Това е нещо, което доста желаех да направя като дребна - да подобря някой връх или сходно нещо. Вече го направих, печелейки купа от Големия шлем като полякиня. Хубаво е да си номер 1, тъй че, когато загубиш първото място е тъжно. Не е елементарно да се справяш с всички неща ", разяснява 22-годишната полска тенисистка.

Ига Швьонтек добави, че се надява да се върна по-силна на корта. " Когато идващия път изпадна в сходна обстановка, бих направила някои неща друго, тъй като изпитвах огромно напрежение, а не трябваше. Тенисът като цяло е под напрежение, само че би трябвало да се оправям по-добре с напрежението ", сподели още тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР