Изтощаваща диета със строги ограничения, но без резултат е демотивираща

...
Изтощаваща диета със строги ограничения, но без резултат е демотивираща
Коментари Харесай

Пазите диета, но не отслабвате? Вижте каква може да е причината и как да се справите

Изтощаваща диета със строги ограничавания, само че без резултат е демотивираща и постоянно завършва с отменяне на всевъзможни режими на хранене и отвод от блян към намаляване и поддържане на здравословно тегло. За да не попаднете в омагьосания кръг на невъзможното намаляване, вижте евентуалните аргументи да спазвате диета за редукция на тежестта, която не води до резултат.

1.       Прием на доста скрити калории

Ако не ядете калорични ястия, само че пиете алкохол, газирани питиета и сокове със захар или коктейли, отговорът за какво не отслабвате е явен – приемате повече калории, в сравнение с допускате. Същата обстановка може да се получи и със сосове и добавки, съдържащи скрита захар. За да се справите със обстановката, преустановете приема на алкохол и четете деликатно опаковките на всичко, което консумирате. Водете си дневник, в който записвате всяка хапка и калориите, които ви носи. Смятайте. Отслабването е математика – признатите калории би трябвало да са по-малко от изразходваните, с цел да отслабнете. Има основани редица приложения за пресмятане на дневните калории, които могат да ви оказват помощ да пресмятате одобряваните на ден и да контролирате менюто си.

2.       Хормонални проблеми и проблеми с действието на щитовидната жлеза

Понижената функционалност на щитовидната жлеза или хормонални проблеми, метаболитни и други болести, за които даже не подозирате, че имате, водят до неспособност да отслабнете и даже до наддаване на тегло. Консултирайте се с ендокринолог и направете нужните проучвания, с цел да сте сигурни, че наднорменото тегло е от вкус и алчност, а не от заболяване. Ако се окажете с проблеми във действието на жлезата или заболяване, контролът върху него и лекуването ще ви оказват помощ да се справите и с килограмите.

3.       Спорт

Ако упражнявате интензивно с тежести и изграждате мускули, тежестта ви даже може да се усили, въпреки да изглеждате по-слаби. Това е по този начин, тъй като мускулите заемат по-малко размер и наподобяват доста по-добре от мазнините, само че тежат повече от тях. Ако това е повода, не се тормозете – не е значимо какво демонстрира кантарът, а по какъв начин изглеждате и по какъв начин се чувствате в тялото си.

4.       Менопауза
Японска диета топи 7 кг за 2 седмици
Тази 7-дневна диета дава обещание положителни резултати, а в случай че я спазвате за 2 седмици, може да загубите до 7 кг. Мнозина не имат вяра в ефективн...
Прочети повече
Периодът е сложен за дамите и постоянно обвързван с наддаване на тегло. В началото на менопаузата мъчно се смъкват непотребните килограми. Консултирайте се с лекаря си какво и по какъв начин може да приемате, с цел да запълните изчезналите хормони и да съумеете да отслабнете.

5.       Твърде малко вода

Приемът на малко вода не разрешава на организма да се освободи от шлаките, да изхвърли непотребната и води до задържане на течности, които предизвикват отичане и наддаване на тегло. Колкото повече вода приемате, толкоз по-малко ще задържате. Пийте най-малко 2 литра дневно по време на диета.

6.       Захаросано кафе

Три кафета дневно по 2 лъжички захар е голямо количество калории, което евентуално не броите и то пречи за отслабването ви. Пийте кафето си чисто – без сметана, добавки, захар или го подсладете с натурален подсладител.
Ако спазвате диетата на 5-те супени лъжици, коремчето ви ще изчезне
Ако не попадате на подобаващи диети, постоянно възвръщате свалените килограми и други, то най-вероятно спазвате строги и нездравословни диети...
Прочети повече
7.       Липса на витамини и минерали

Проверете равнищата на витамини и минерали в тялото ви. Липсата на някои от тях пречи на отслабването, забавя процеса и ви отдалечава от задачата.

Успех и не се отхвърляйте, търсете повода за неуспеха, променете обстоятелствата и продължете напред към здравословното тегло и фината талия.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР