Източноукраинският град Северодонецк се е превърнал в сцена на ожесточени

...
Източноукраинският град Северодонецк се е превърнал в сцена на ожесточени
Коментари Харесай

Руски войници са отказали да воюват срещу Украйна. 1500 жители на Северодонецк са убити.

Източноукраинският град Северодонецк се е трансформирал в сцена на яростни набези от страна на съветската войска, споделя кметът на града Олександър Щрук. Около 1500 поданици на Северодонецк са били убити, а 60% от жилищните здания са разрушени, прибавя той. В града са останали към 12 000 души. Населението му преди войната е било над 100 000. Украинските елементи към момента пазят града, само че съветските бойци към този момент навлизат все по-навътре. Северодонецк е единственият регион в района Луганск в Донбас, който към момента е следен от украинското държавно управление. Руската войска се пробва да отдели града от останалата територия, която се ръководи от Украйна.

Руски бойци отхвърлят да водят война против Украйна

В съветския Северен Кавказ 115 бойци от Националната армия са отказали да вземат участие във войната против Украйна. Поради това те са били уволнени, което е било доказано за правомерно и от съветски съд. Това беше обявено от организация Интерфакс от Налчик, столицата на Кабардино-Балкария. Според медийните информации гвардейците са отказали да следват заповеди и са се завърнали в казармите си. След като договорите им са били прекратени, те са решили да търсят правата си пред съда, само че изгубили процеса.

И в южноруската област Краснодар 15 чиновници на полицейската част ОМОН са изгубили работните си места. През февруари те са били изпратени на обучение в Крим. Там те са отказали да бъдат включени в боевете против Украйна.

Руското управление изпраща във войната освен бойци от регулярната войска, а и бойци от Националната армия. От разнообразни медийни информации излиза наяве, че във всяка военна част има висок брой млади мъже от изключително небогати райони на Русия. Такива са Кабардино-Балкария и Дагестан в Кавказ или Буратия в Сибир. За тези млади мъже работата в армията или полицията постоянно е единствената опция.

Лавров предизвестява за " неприемлива ескалация "

Руският външен министър Сергей Лавров предизвестява Запада да не изпраща оръжия на Украйна, с които биха могли да бъдат нападнати съветски територии. Това би било " първа крачка по пътя към една неприемлива ескалация " - по този начин организация ТАСС цитира съветския външен министър. Той се надява, че рационалните хора на Запад щели да го схванат. " Там останаха към момента малко такива ", е споделил още Лавров.

Съединени американски щати: " Няма да премахнем глобите против Русия "

Същевременно американското държавно управление отхвърли настояването на Русия за повдигане на глобите против освобождение на блокираните количества пшеница за експорт. " Русия е тази, която интензивно блокира износа на хранителни артикули от украинските пристанища, заради което гладът по света пораства ", сподели говорителката на белия дом Карин Жан-Пиер. Тонове пшеница са складирани в кораби в украинските пристанища и не могат да бъдат изнесени единствено поради съветската обсада.

Санкциите не пречат нито на износа на артикули, нито пък на нужните парични транзакции. В момента отменянето на глобите против Русия изобщо не е на дневен ред, сподели още Жан-Пиер. Русия и Украйна са измежду водещите експортьори на пшеница.

Москва се пробва явно да употребява големите ресурси от пшеница, които са избрани за експорт, като залог. В един телефонен диалог в четвъртък с италианския министър председател Марио Драги съветският президент Владимир Путин е споделил, по данни от Кремъл, че Москва е подготвена да предприеме ограничения против опасността от рецесия на глада, стига Западът да отстрани " политически стимулираните наказания " против Русия.

Драги сподели след диалога с Путин, че не е видя " никаква вяра за мир ". Украйна укорява Русия в изнудване и прикани Запада в накъкв случай да не отстранява глобите против Русия, наложени поради нападателната ѝ война.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР