Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия

...
Източноафриканската държава Бурунди не се плаши от върлуващия по целия
Коментари Харесай

Бурунди не се плаши от коронавируса и продължава първенството

Източноафриканската страна Бурунди не се плаши от върлуващия по целия свят ковид и ще продължи да организира клубното си състезание, се споделя в известие на Федерацията по футбол на страната след среща с клубовете през днешния ден. Първенството на Бурунди е едно от общо четирите по целия свят, което не стопира макар пандемията и рецесията.

" След съвещания със здравния министър на страната Тадеус Ндикумана, Генералната асамблея на футболната централа взе решение мачовете в първа и втора дивизия да се организират, като се вземат поради нужните хигиенични ограничения ", се споделя още в известието на централата, откакто към три часа е траяло съвещанието. На него е било обсъждано какво да се прави в Бурунди на фона на рецесията в международен мащаб, провокирана от COVID-19.

Освен Бурунди, другите три страни, в които шампионатите не са спрели, са Беларус, Никарагуа и стартиралата през вчерашния ден лига на Таджикистан.

Футболът в Бурунди претърпява сериозен напредък, откакто предходната година за първи път в своята история националната групировка взе участие на финалите за Купата на Африка. До края на сезона има три кръга и той би трябвало да приключи на 25 април, защото по-късно става доста горещо.

За момента отпред в класирането е Льо Месажер Нгози с 55 точки, пред Мусонгати с 51 и мач по-малко и Динамик с 42.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР