Източният германски град Дрезден обяви извънредно положение заради нацизъм, като

...
Източният германски град Дрезден обяви извънредно положение заради нацизъм, като
Коментари Харесай

Дрезден обяви извънредно положение заради „нацизъм“

Източният немски град Дрезден разгласи изключително състояние поради нацизъм, като съобщи, че има сериозен проблем с крайната десница, оповестява Би Би Си.
Дрезден, който е столица на провинция Саксония, от дълго време се преглежда като бастион на крайната десница и е родното място на антиислямското придвижване "Пегида ".
Общинските съветници в града, който е кандидат за европейска столица на културата през 2025 година, към този момент утвърдиха решение, в която се споделя, че би трябвало да се подхващат повече дейности за справяне с казуса.
Но съперниците споделят, че това стига прекомерно надалеч.
"Отвореното демократично общество е застрашено ", акцентира локалният общински консултант Макс Ашенбах, който е внесъл предлагането.
Ашенбах, който е от левичарската сатирична политическа партия "Партията ", съобщи, че счита, че е належащо да се подхващат дейности, тъй като политиците не вършат задоволително, с цел да се "позиционират ясно " против крайната десница.
"Искането беше опит за смяна на това. Исках също по този начин да знам с какви хора седнал съм в Общинския съвет на Дрезден ", добави той.
Решението признава, че "десните екстремистки настройки и дейности... се срещат с все по-голяма периодичност " и приканва града да помогне на жертвите на крайнодясно принуждение, да отбрани малцинствата и да укрепи демокрацията.
Ашенбах съобщи, че приемането на предлагането демонстрира ангажираността на Общинския съвет да поддържа "свободно, демократично и демократично общество, което пази малцинствата и уверено се опълчва на нацистите ".
Решението на Ашенбах е било гласувано от градския съвет на Дрезден в сряда вечерта. Тя е била утвърдена с 39 гласа "за " против 29 "против ", като ръководещият Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел е бил измежду отхвърлилите резолюцията.
ХДС дефинира решението като "чиста политическа символика " и съобщи, че мощната дефиниция е "езикова неточност ".
Либералните свободни демократи са подкрепили законодателството, само че един консултант подлага на критика термина "нацистко изключително състояние ", заявявайки, че това няма да помогне на кандидатурата на Дрезден да стане европейска столица на културата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР