Източният германски град Дрезден обяви извънредно положение заради нацизъм, като

...
Източният германски град Дрезден обяви извънредно положение заради нацизъм, като
Коментари Харесай

Град в Германия обяви извънредно положение заради нацизъм

Източният немски град Дрезден разгласи изключително състояние поради нацизъм, като съобщи, че има сериозен проблем с крайната десница, оповестява Би Би Си.

Дрезден, който е столица на провинция Саксония, от дълго време се преглежда като бастион на крайната десница и е родното място на антиислямското придвижване " Пегида ".

Общинските съветници в града, който е кандидат за европейска столица на културата през 2025 година, към този момент утвърдиха решение, в която се споделя, че би трябвало да се подхващат повече дейности за справяне с казуса.

Но съперниците споделят, че това стига прекомерно надалеч.

" Отвореното демократично общество е застрашено ", акцентира локалният общински консултант Макс Ашенбах, който е внесъл предлагането.

Ашенбах, който е от левичарската сатирична политическа партия " Партията ", съобщи, че счита, че е належащо да се подхващат дейности, тъй като политиците не вършат задоволително, с цел да се " нареждат ясно " против крайната десница.

" Искането беше опит за смяна на това. Исках също по този начин да знам с какви хора седнал съм в Общинския съвет на Дрезден ", добави той.

Решението признава, че " десните екстремистки настройки и дейности... се срещат с все по-голяма периодичност " и приканва града да помогне на жертвите на крайнодясно принуждение, да отбрани малцинствата и да укрепи демокрацията.

Ашенбах съобщи, че приемането на предлагането демонстрира ангажираността на Общинския съвет да поддържа " свободно, демократично и демократично общество, което пази малцинствата и уверено се опълчва на нацистите ".

Решението на Ашенбах е било гласувано от градския съвет на Дрезден в сряда вечерта. Тя е била утвърдена с 39 гласа " за " против 29 " срещу ", като ръководещият Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел е бил измежду отхвърлилите резолюцията.

ХДС дефинира решението като " чиста политическа символика " и съобщи, че мощната дефиниция е " езикова неточност ".

Либералните свободни демократи са подкрепили законодателството, само че един консултант подлага на критика термина " нацистко изключително състояние ", заявявайки, че това няма да помогне на кандидатурата на Дрезден да стане европейска столица на културата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР