Източници, запознати със ситуацията, вече отбелязаха, че китайските компании са

...
Източници, запознати със ситуацията, вече отбелязаха, че китайските компании са
Коментари Харесай

САЩ ще блокират достъпа на китайските компании до американските облачни услуги

Източници, осведомени със обстановката, към този момент означиха, че китайските компании са се научили да заобикалят западните наказания за достъп до най-новите компютърни системи, или като ги купуват посредством медиатори, или като ги вземат на лизинг, или като употребяват облачни услуги за решение на проблемите си. Американските управляващи имат намерение да блокират последния метод за заобикаляне на личните си наказания с нови ограничаващи ограничения, както стана известно тази седмица.

Информацията е оповестена от The Wall Street Journal, базирайки се на свои източници. Провайдърите на облачни услуги като Amazon и Microsoft ще би трябвало да получат специфични лицензи, в случай че новите правила бъдат признати, което им разрешава да дават на китайските клиенти достъп до усъвършенстваната компонентна база във връзка с системите с изкуствен интелект. Без подобен лиценз не би трябвало да се дават услуги на клиенти от Китай, съгласно замисъла на създателите на самодейността.

Както изясняват специалистите, в този момент потреблението на облачни услуги от китайските компании, които дават достъп до хардуерните запаси на ускорителите като NVIDIA A100, които са под глобите на Съединени американски щати против Китай, е безусловно законно и не е лимитирано по никакъв метод. Очаква се Министерството на търговията да вкара рестриктивните мерки през идващите седмици, дружно с други ограничения, ориентирани към ограничение на софтуерното и икономическо развиване на Китай. Предстоящото посещаване на министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в Китай имаше за цел да спре утежняването на връзките сред страните, само че обстановката беше изострена от неотдавна оповестените от страна на китайските управляващи върху доставките на материали, съдържащи галий и германий от Китай, които се търсят в полупроводниковата промишленост.

Същевременно, Съединени американски щати ще се опитат да уеднаквят рестриктивните мерки върху износа на съоръжение за произвеждане на чипове с Япония и Холандия. И двете страни ще разширят листата с литографско съоръжение, което не може да се доставя на “ненадеждни страни “ без специфичен лиценз. Американските законодатели по едно и също време търсят лостове за въздействие върху активността на китайските снабдители на облачни услуги в Съединените щати. Местните управляващи от дълго време се пробват да “заземят “ следената от Китай обществена мрежа ByteDance TikTok, страхувайки се за персоналните данни на своите жители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР