Източници в Лондон съобщават, че във вилата на Фридман английските

...
Източници в Лондон съобщават, че във вилата на Фридман английските
Коментари Харесай

Александър Проханов: Фридман, къде си?

Източници в Лондон оповестяват, че във вилата на Фридман британските специфични служби са направили обиск, конфискувани са електронни устройства, огромни суми пари, а 58-годишен родственик е бил задържан. Дали това в действителност не е самият 58-годишен Фридман? Този въпрос, както и преди остава отворен. На всички е известна мощта на юристите на Фридман, които настървено се хвърлят на всеки, който посмее да се усъмни в благородството и честността на господаря им. Мнозина, упрекнали Фридман в нечистоплътност, са били усмирени с големи и разорителни искове.

Като еврейския “Железен купол ”, пречещ на палестинските ракети да поразяват омразните цели, по този начин и адвокатското прикритие на Фридман го избавя от офанзивите на недоброжелателите. А такива в Русия има доста, гъдето той е една от най-противните фигури всред олигархичния бизнес, образуван при Елцин в най-страшните и горчиви времена, настигали в миналото страната.



Фридман

Олигарсите от тази вълна алчно разграбиха руската национална благосъстоятелност, завзеха несметните благосъстояния на съветските глъбини, направиха Русия суровинна колония, унищожиха цялата велика руска промишленост, трансфораха Русия от страна на великите фабрики и свръхсъвременните технологии в страна на банките и финансовите пазари, заменяйки категорията на свещения труд с категорията на банковите облаги. Те основават културата на потреблението, отстраняват от културата всичко, което е обвързвано с възвишеното, божественото, съветското, трансформират трудеща се, творяща, жадуваща за истината Русия в пластмасова кукла, цялостна с гърмящи и тресящи се грахчета.

Не знам дали Михаил Фридман е задържан в Лондон или тази вест ще се пукне като мехур. Но в случай че това е в действителност Фридман, то новината не провокира у мен зложелателство или задоволство. Ако Фридман е задържан за пране на пари и други финансови закононарушения, то този арест е осъществен не от съветската полиция, а от британската, не съветското правораздаване прави своя съд над незаконния олигарх, а враждебните ни англосаксонци, които дават образец за правдивост и правда.

Ако карцерът на Фридман в действителност се е случил, то ще продължи малко: той ще се окаже на независимост, ще направи секрети отчисления от незнайни ни фондове и каси, трупани освен това в корумпирана Европа, а не в корумпирана Русия.

Ако се състои изземане на милиардите на Фридман, това ще се случи в интерес на Западната цивилизация и ще е източване на пари от нещастна, трижди ограбена Русия към западните банки.

Наскоро еврейските олигарси, оказали се в Израел, устроиха декоративно странство по пустинята, където 40 години броди еврейския народ, преди да отседне в Обетованата земя. Тези еврейски олигарси вървяха по пустинята измежду нажежените камъни и бодящите кактуси, атакуваха ги паяците на пустинята. Те примират от жадност, пред тях изникват розови и сини миражи. Те се молят на мамон, подаряват своите милиарди, само че се оказват не в Обетованата земя, а в британски затвор с клеймото на крадци и перачи на пари.

Религията на справедливостта овладява света. Олигарсите, ограбили съветския народ, основали от съветските сълзи изобилно положение, в този момент, с цел да избегнат западните наказания, взимат украинско поданство, дават милиарди на Зеленски и с тези милиарди Украйна купува американско оръжие. Гаубици М-777 раздират на части съветски момчета по села и паланки.

Тази вяра на справедливостта неизбежно ще засегне Русия. И чудовищната неправда, основана от олигарсите след 1991 година, ще бъде поправена. Голямо пречистване ще пристигна в Русия. Само такава Русия – светоносна, възвишена, разбираща висшите духовни полезности, е в положение да преодолее мрака, която я връхлита от Запада.

Няма значение дали Фридман е в пандиза или на независимост. Важно е олигархичната Русия да се разклати. И религията на справедливостта ще се разкрие не в кодекса на земните съдилища, а в съда Господен.

Фридман, къде си? Отговори. Не е правилно, че олигарсите няма къде да бъдат жигосани. Има такова клеймо и такова място.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР