Източници от украинското разузнаване виждат индикатори, издаващи атака в близко

...
Източници от украинското разузнаване виждат индикатори, издаващи атака в близко
Коментари Харесай

The Times: Решението за нахлуване в Молдова вече е одобрено от Кремъл

Източници от украинското разузнаване виждат знаци, издаващи офанзива в близко бъдеще против някогашната руска страна, която има едвам 3250 бойци в армията си.

Известна интензивност към този момент се следи на летището в Тираспол, столицата на непризнатата република Приднестровието. Руснаците може да се опитат да трансферират войските си на самолети и хеликоптери Ил-76, излитащи от окупирания Крим. В същото време в молдовската столица Кишинев следва да се провеждат митинги и вълнения.

Изданието отбелязва, че информацията не подхожда на оценките на западното разузнаване, които допускат, че Русия няма задоволително качества да приключи безвредно този маршрут, без да рискува самолетите й да бъдат свалени от украинската противовъздушна защита в региона на Одеса. Освен това, с цел да трансферира муниции и войски, Русия ще би трябвало да сътвори сухопътен кулоар от краткотрайно окупирания Херсон през част от Николаевска и Одеска области, изправен пред яростна опозиция на украинските сили.

Съобщава се, че Русия може да се опита да нахлуе в Молдова към 9 май, когато Русия чества Деня на успеха. На тази дата президентът Владимир Путин може да разгласи признаването на независимостта на Приднестровието, което би довело до разгръщането на „ Донбаския сюжет “ и би представлявало директна опасност за териториалната целокупност на Молдова.

„ Смятаме, че Кремъл към този момент е взел решението да нападна Молдова. Съдбата на Молдова е доста решаваща. Ако руснаците стартират да поемат контрола, ние във военно отношение ще бъдем по-лесна цел и опасността за Украйна ще бъде екзистенциална “, споделя източникът.

След това руснаците ще стартират да доставят огромни количества оръжия на страната, преди да се опитат да я създадат част от Русия, допуска той.

Успешното завладяване ще докара до нахлуване на съветски войски в черноморското пристанище Одеса, в Украйна, от запад, като по този метод се отвори нов съветски фронт против Украйна от Молдова.

Британските отбранителни анализатори означават, че сходна военна интервенция може да послужи за три цели: евакуиране на част от украинските сили към югозападния фланг; подкопаване на проевропейската политика на молдовското правителство; и опасност към Запада, предполагайки, че поддръжката за Украйна може да докара до по-нататъшна дестабилизация в района, в това число на Балканите.

Както беше обявено по-рано, твърди се, че е отпечатан „ незабавен брой “ на вестник „ Приднестровието “ с дата 2 май, където се отразяват „ терористичните актове “ и е оповестен апел, евентуално от популацията, до президента Путин, с молба последния да се намеси.

През последната седмица в Приднестровието беше обявено за редица детонации, в това число ориентирани към централата на локалната работа за сигурност в Тираспол и център за телевизионно и радиоразпръскване в село Маяк.

Освен това съветското разузнаване стартира интервенция под подправено знаме, разпространявайки лъжливи предизвестия, за които се твърди, че идват от украинските сили за сигурност, за идни ракетни и артилерийски удари по района. Местните въоръжени сили бяха приведени в нараснала бойна подготвеност.

Украинските управляващи подчертаха, че Киев уверено осъжда всевъзможни опити за привличане на Приднестровския район на Молдова в пълномащабната война, която Русия води против Украйна, и приканиха за незабавна деескалация.

Отбранителното разузнаване на Украйна съобщи, че поредицата от детонации в Тираспол е била инсценирана от съветските сили за сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР