Източници от Иран пред Ройтерс съобщи, че върховният лидер на

...
Източници от Иран пред Ройтерс съобщи, че върховният лидер на
Коментари Харесай

Аятолах Али Хаменей предупредил Насрала, че ще бъде убит от Израел

Източници от Иран пред " Ройтерс " заяви, че висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей предупредил водача на " Хизбула "  Сайед Хасан Насрала да избяга от Ливан дни преди да бъде погубен при израелски удар и в този момент е надълбоко угрижен от израелското навлизане на висши държавни чинове в Техеран.

Непосредствено след офанзивата против минираните пейджъри на " Хизбула "  Хаменей изпратил известие посредством делегат, в което умолявал генералния секретар на " Хизбула "  да замине за Иран, цитирайки разследващи отчети, съгласно които Израел има оперативни сътрудници в " Хизбула "  и възнамерява да го убие, твърди един от източниците, който е почитан ирански чиновник.

Пратеникът, добавя служителят, е бил върховен пълководец на Иранската революционна армия, бригаден военачалник Абас Нилфорушан, който е бил с Насрала в бункера му, когато е бил ударен от израелски бомби. Той също е умрял.

Хаменей, който остава на несъмнено място в Иран от събота, лично е наредил бараж от към 200 ракети да бъдат изстреляни против Израел във вторник, споделя почитан ирански чиновник. Нападението е възмездие за гибелта на Насрала и Нилфорушан, се споделя в изказване на Революционната армия. Изявлението цитира и убийството през юли на водача на " Хамас "  Исмаил Хания в Техеран и офанзивите на Израел против Ливан. Израел не е поел отговорност за гибелта на Хание, написа " Труд ".

Във вторник Израел стартира това, което дефинира като " лимитирано " наземно навлизане против " Хизбула "  в Южен Ливан. Министерството на външните работи на Иран, медийната работа на " Хизбула "  и канцеларията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, която управлява организацията за външно разузнаване на страната Мосад, не дадоха отговор на настояванията за коментар.

Убийството на Насрала пристигна след две седмици на прецизни израелски удари, които унищожиха оръжейни обекти, отстраниха половината от управителния съвет на Хизбула и унищожиха нейното висше военно командване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР