Източници на потвърдиха, неофициално, че партията на БСП ще бъде

...
Източници на потвърдиха, неофициално, че партията на БСП ще бъде
Коментари Харесай

Неофицално: Гонят БСП от сградата на Позитано 20

Източници на потвърдиха, импровизирано, че партията на Българска социалистическа партия ще бъде наложително извадена от постройката на улица Позитано 20. Според информацията Областният шеф на София, назначен от служебното държавно управление на Румен Радев, е извадил изпълнителен лист против социалистите, което може да докара до тяхното премстване.

Според челенове на левицана скандалното е, че регионалният упрявител го прави в нарушаване на Закона за политическите партии от 2019, съгласно който офисите на парламентарно показаните партии и тези минали 1% на избори получават безплатно пространства. В прорез със закона се начисляват на социалистическата партия пари за наем със задна дата от 2019 до момента в размер на 280 000 лв. с лихвите.

Според източници близки до Българска социалистическа партия сега е изваден изпълнителен лист по бързото произвеждане, с който регионалният шеф може да блокира сметките на партията и по този начин да осуети всички заплащания, в това число заплатите на хората, както и да провали акцията им за изборите.

До измененията в закона, който освобождава парламентарно показаните партии от наем, социалистите постоянно са плащали дължимите суми и в този момент всички в централата на партията са шокирани от дейностите на служебния кабинет. По същия мотив министърът на културата Велислав Минеков пък изиска да изгони ГЕРБ от НДК, където се намира тяхната партийна централа.

Какво споделя Законът за политическите партии

Чл. 31. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Държавата и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност.

(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Помещения по алинея 1 могат да се дават и на партии, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове в страната и отвън страната, като се изключи гласовете по член 279, алинея 1, т. 6 от Изборния кодекс.
 Велислав Минеков гони ГЕРБ от НДК - завладяли със мощ няколко етажа Велислав Минеков гони ГЕРБ от НДК - завладяли " със мощ " няколко етажа
Ще помоля ГЕРБ да изоставен централата си в НДК и да си намерят различен парцел. Това съобщи пред bTV служебният министър на културата в кабине...

(3) Предоставянето на пространства на политически партии се прави според Закона за държавната благосъстоятелност и Закона за общинската благосъстоятелност.

Чл. 32. (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) (1) Политическите партии, на които са предоставени пространства по член 31, заплащат експлоатационните разноски, в случай че има такива.

(2) Предоставените пространства на политически партии не може да се преотдават чартърен и да се преотстъпват за прилагане. Такива пространства може да се употребяват взаимно по контракт с трети лица единствено за цели, директно свързани с активността на партията. В тези пространства не може да се прави стопанска активност.

(3) Правоотношенията с политическите партии се приключват заради неплащане на експлоатационните разноски за повече от три месеца или при нарушаване на възбраната по алинея 2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР