Източникът на неприятните миризми в Бургас не е ЛУКОЙЛ Нефтохим,

...
Източникът на неприятните миризми в Бургас не е ЛУКОЙЛ Нефтохим,
Коментари Харесай

Утайните езера отпреди приватизацията на Нефтохим овонили Бургас

Източникът на неприятните миризми в Бургас не е " ЛУКОЙЛ Нефтохим ", а утайните езера, в които преди приватизацията на рафинерията се съхраняват отпадъците от модифицираната суровина. Това открила бургаската Регионална инспекция за опазване на околната среда след сигналите от жители и общината за обгазяване с аромат на пропан-бутан и нефтопродукти, които постъпиха предходната вечер.

Инсталациите на главната площазка на завода са в естествен софтуерен режим съгласно получените данни от личните непрекъснати измервания на инсталациите. Веднага след вписване на първия сигнал в 23.05 часа са били подхванати дейности от екипи на Единната противоаварийна работа на предприятието, като са осъществени измервания на въздушната среда според проекта при неподходящи метеорологични условия. Обходени са били всички региони кв. " Долно Езерово ", откъдето са постъпили максимален брой сигнали, само че превишения на следените замърсители не са били регистрирани, споделиха от екоинспекцията.

Според Регионална инспекция за опазване на околната среда утайните езера били повода за неприятните миризми, само че Министерство на околната среда и водите оказвало цялостно подпомагане за обезпечаване на финансиране за премахване на старите екощети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР