Източник: www.opel.bg Пет адаптивни контролни режима: От normal и snow (сняг)

...
Източник: www.opel.bg Пет адаптивни контролни режима: От normal и
snow (сняг)
Коментари Харесай

IntelliGrip: Оптимално сцепление по всяко време за Opel Grandland X

Източник: www.opel.bg

Пет адаптивни контролни режима: От normal и snow (сняг) до mud (кал) и sand (пясък)
Мощност там където е нужно: автоматично настройване на разпределението на въртящия миг
Готов за всевъзможни обстановки: Перфектен баланс сред сцепление и пробуксуване
Рюселсхайм. Водачите, които искат компактен SUV (sport utility vehicle), предлагащ динамичен жанр и успеваемост, особено когато постоянно се срещат с неприятна или хлъзгава настилка, не е нужно да търсят повече и могат да се насочат към новия Opel Grandland X с опционалната система за контрол на сцеплението IntelliGrip.

IntelliGrip разрешава оптимално сцепление и стабилност при придвижване по всякакви повърхности. В взаимозависимост от пътните условия, лидерът на задвижвания от предните колела Grandland X просто избира съответния режим за надзор на сцеплението благодарение на въртящ се контролер на централната подпора. След това електрониката неотложно адаптира разпределението на въртящия миг и настройките на ESP (electronic stability program) съобразно определения режим.

“SUV моделът Opel Grandland X предлага множество иновативни решения като панорамна 360-градусова система от камери, адаптивни изцяло LED предни светлини и сертифицирани ергономични седалки, които вършат шофирането по-безопасно и по-забавно. А посредством на технологията IntelliGrip, водачите могат да се насладят на тези изгоди когато и да е, независимо от настилката на пътя ”, отбелязва Петер Кюсперт, управляващ директор продажби и маркетинг.

IntelliGrip включва следните пет режима:

Normal / On-road: Режимът “Normal “ се задейства в момента на пускане на Grandland X. Електронната система за непоклатимост (ESP) и контролът на сцеплението се настройват за естествени всекидневни условия на движение – идеални за придвижване по магистрала и междуградски пътища, а така също и в града
Snow (сняг): Режимът “Snow ” осигурява най-доброто допустимо сцепление на заледени и покрити със сняг настилки при скорости до 50 км/ч. Контролът на сцеплението контролира приплъзването на предните колела, забавя пробуксуващото и насочва въртящия миг към другото предно колело.
Mud (кал): Този режим разрешава повече пробуксуване. Това преднамерено превъртане на колелото с по-малко сцепление при тръгване на автомобила, осигурява унищожаване на калта и дава възможност на гумите да възстановят сцеплението. Междувременно, колелото с по-голямо сцепление обезпечава по-голям въртящ миг. Този режим е деен при скорости до 80 км/ч.
Sand (пясък): Този режим дава опция за леко, само че непрекъснато пробуксуване на двете задвижващи колела, позволяващо на автомобила да напредва постепенно, с цел да се намали риска от поглъщане.
ESP Off (изключена ESP): Позволява деактивиране на електронната система за стабилност (ESP) и контрола на сцеплението при скорости до 50 км/ч, с цел да се обезпечи на водача цялостен надзор. В името на безопасността, IntelliGrip автоматично превключва назад към режим Normal при скорости над 50 км/ч.
По този метод системата адаптира разпределението на въртящия миг към предните колела според от избрания режим, разрешава пробуксуване, когато е необходимо, и по този начин се основава оптимален баланс сред пробуксуващото колело и това със сцепление.

Иновативната технология IntelliGrip се предлага за всички комбинации на задвижване на Grandland X като част от допълнителното съоръжение “Grip & Go ”, в съчетание с петлъчеви леки алуминиеви колела с размер 7.5J x 18 и всесезонни гуми 225/55 R18 за версии Enjoy, INNOVATION и Ultimate.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР