Източник: www.government.bg Германската компания Leoni ще инвестира в региона на Плевен

...
Източник: www.government.bg Германската компания Leoni ще инвестира
в региона на Плевен
Коментари Харесай

Нова инвестиция разкрива над 2 хил. работни места в Плевен

Източник: www.government.bg

Германската компания „ Leoni ” ще инвестира в района на Плевен 32 млн. евро в ново производствено дружество и ще разкрие над 2 000 нови работни места. Ралф Зингман, ръководител на заводите на компанията за Европа връчи през днешния ден на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев официалното решение на Борда на директорите на концерна за пускане на проекта в България. Той благодари за персоналната ангажираност на заместник-министъра и институцията с техния план, и изрази вяра още тази година да стартират поетапното откриване на индустриалните мощности. На събитието за оповестяване старта на проекта присъства и регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, изпълнителният директор на Българска организация за инвестиции Стамен Янев и други

„ В Министерството на икономиката работим от повече от една година по реализирането на този план и се веселя, че към този момент публично можем да обявим тази позитивна вест за района “, каза Александър Манолев. По думите му през този интервал администрацията е отговорила на потребностите на вложителя, в това число са направени и законодателни промени, с цел да може да започва тяхното производство. „ Нещо, което се случи в кратки периоди и за което имахме пълна политическа поддръжка в Народното събрание, за което желая да благодаря на всички парламентарни групи “, подчерта икономическият заместник-министър. Според него точно тези бързи действия са били измежду главните причини компанията да избере България.

Зам.-министър Манолев означи и че икономическите ни връзки с Германия се развиват все по-добре, а единствено за седмица две огромни вести за германски инвестиции притеглят общественото внимание – преди дни бе открито предприятието на „ Мултивак “ в Божурище, а през днешния ден се анонсира строителството на нова фабрика с немско присъединяване. „ През 2017 година постигнахме и връх в историята на търговско-икономическите ни връзки и преминахме цифрата от 7,2 милиарда евро двустранен стокообмен “, допълни Александър Манолев.

„ Това е най-голяма чуждестранна инвестиция за последните 10 година в нашия регион “, заяви регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров. Той акцентира, от особена значимост повече вложители да се насочват към района на Северна България е безапелационния ангажимент на правителството за завършването на АМ „ Хемус “. Според него тази инвестиция и очакваното откриване на толкоз нови работни ще даде нов подтик на регионалната стопанска система.

Ралф Зингман изясни, че от “Leoni ” предвиждат да влагат 16 млн. евро в строителство и 16 млн. евро в машини и оборудване. „ Избрахме Плевен след детайлно изследване на района “, сподели още той. Предприятието в България се очаква да извършва поръчките на германски клиент от автомобилния бранш. Разчетите на компанията са да стартират производство до края на тази година и поетапно да застрояват нови площи и да увеличават потенциала и наетите лица, до достигане на цялостен размер през 2020 година Правен е разбор и на конкурентни местоположения за този проект, измежду които Сърбия, Украйна и Македония, само че компанията е предпочела България, стана ясно от неговото изказване.

„ Leoni ” е световен снабдител на артикули, решения и услуги за ръководство на енергията и данните в автомобилния сектор и други промишлености. Компанията е най-големият снабдител за автомобилната индустрия в своята област за Европа. Групата на фирмите, регистрирани на немския показател MDAX, наброява над 87 000 служители в 31 страни и реализира консолидирани продажби от 4,9 милиарда евро през 2017 година Най-голямата група клиенти на „ Leoni ” се състои от световната индустрия за доставка на коли, товарни автомобили и съставни елементи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР