Източник: СтандартНяма такава партия – с балет и бенд. Това

...
Източник: СтандартНяма такава партия – с балет и бенд. Това
Коментари Харесай

Стандарт: Волен излиза, Слави влиза

Източник: " Стандарт "

Няма такава партия – с балет и бенд. Това бяха първите мнения откакто Слави Трифонов разгласи в края на последното си предаването по бТВ, че прави политически план „ Няма такава страна ” и лична телевизия „ Седем осми ”. Но точно тъй като такава партия до момента не е имало, планът, който потегля наесен, може да разбърка колодата от партийни карти.

``
реклама
Новатор ли е Слави? Не, в случай че прегледаме последните 19 години, в които най-рейтинговото шоуто в частната телевизия бе огледало на политическите бакии. По сходен сюжет потеглиха и Волен Сидеров, и Николай Бареков. Също като Слави, и двамата приказват с езика на народа, постоянно и на улицата. Изричат „ право куме в очи ” всичко това, което паркетните политици единствено си шушукат в коридорите на Народното събрание. Но в случай че летящият старт на Бареков бе торпилиран от банкрута на КТБ и публично завърши с мандата му като евродепутат, то Сидеров още е пред очите ни. Вече 16 години.
Култовото предаване по СКАТ – „ Атака ” стана партия, която през днешния ден даже е съдружен сътрудник в ръководството. И тъкмо тук, натрапчиво прави усещане, че в мига, в който Волен разгласи желанието си да излезе от властта, Трифонов  заяви, че влиза в политиката.
Двамата разделят един електорат - патриотичния.

Залагат на „ гневните пенсионери ” и на „ ядосаните млади ”

Но приликите към днешно време стопират дотук. Защото, в случай че Сидеров и компания политически девалвираха думата „ национализъм ”, то Слави умее виртуозно да свири на тази най-тънка струна. Все отново, той е виолист. Със сигурност, експерт като него, е деликатно е отчел грешките и на двамата шоумени в политиката. Затова, по разумно е да се възползва от сполучливия опит на сътрудниците му в чужбина - телевизионната звезда Сасоли, който  оглави европарламента. Или на Зеленски, който, с едно предизборно шоу на стадиона стана президент на Украйна. А новата му партия - „ Слуга на народа ”,  взе и цялостно болшинство в новия парламент в Киев.
С името на новата си партия - „ Няма такава страна ”, Слави дава тъкмо такава поръчка – да се бие против статуквото. Може името да не дава отговор на политическата хармония и да шокира дипломатите, само че е до болежка познати на всеки от нас – няма българин, който не е изричал фразата на кръстовище, пред гишето, в болничното заведение и така нататък Както Слави сподели в едно от последните си излъчвания - „ вдигаш кръвно на столичния бул. ”България ” единствено като видиш по какъв начин новооформената бус лента е цялостна с джипове.
Наивно е да си мислим, че оповестения нов политически план се изчерпва единствено с превръщането на тематиките от референдума в закон.
Със сигурност, Слави ще намести шоуто си  в политиката още с локалните избори.
Две, диаметрално противоположни тези, се пуснаха в нощта след последното му предаване.

Борисов си взима нова патерица

гласеше първата догадка. Слави е новият план, който ще размени Бойко - бе втората. Любители на тайните теории пък търсеха съветски и американски кукловоди.
Частите от пъзела към Слави ще станат ясни наесен, когато стартира и политическата конкуренция. Най-важният въпрос е – ще взе участие ли персонално Трифонов в тях? Дали ще върви по стъпките на Борисов, кандидатирайки се за кмет на София или ще играе на несъмнено в градове без изявени любимци. Тези, в които се отвориха пробойни за ГЕРБ на евроизборите.
Едва ли Трифонов ще допусне политически провал. Затова и малко евентуално е да играе за София, даже с Мая Манолова. Особено откакто първите хора в Българска социалистическа партия към този момент дадоха ясната си поддръжка за омбудсмана. И обвързването му с Манолова ще значи припознаване на социалистите като опция, което Слави го желае по-малко от всички.
Затова по-вероятно е да дръпне килимчето на патриотите по места и да поддържа самостоятелни кметове. Още повече, че с кастинга за политици, които направи,  вече има цяла войска.
Що се отнася до това по какъв начин ще наподобява новият му ефирен артикул, занапред е ясно, че ще се възползва от преимуществата на опозиционната Евроком. Едва ли ще се лиши от рейтинговото предаване на Сашо Диков. Но като нов притежател, към този момент той ще слага изискванията и той ще взема решение по кое време да къса договорите. И сигурно, няма да остави различен да дефинира дневния ред на новините.
Както е споделил Фреди Меркюри - Шоуто би трябвало да продължи...     

Копирано от standartnews.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР