Източник: , Снимка: БулфотоДанъчни служители от Националната агенция за приходите

...
Източник: , Снимка: БулфотоДанъчни служители от Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

НАП потвърди пред Дневник: Влязохме в Хиполенд

Източник:, Снимка: Булфото

Данъчни чиновници от Националната организация за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офиса на " Хиполенд " два дни откакто изпълнителният шеф на веригата магазини за детски играчки разгласява сериозна позиция в обществените мрежи, в която " благодари " на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения митинг в центъра на София на 2 септември.

За огромната акция на правоохранителните органи в офиса на " Хиполенд " в " Казичене " и в магазините в София удостовери представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред " Дневник ". Той обаче отхвърли всякаква спомагателна информация - какъв е мотивът за инспекцията, кои други институции вземат участие в нея и какво се ревизира.

В четвъртък, ден преди огромната инспекция, организация ПИК, известна със мощната си проправителствена позиция, излезе с обява със заглавие " Хиполенд " - детмаг или машина за митинги ". В нея персонално притежателят на медията Недялко Недялков нападна магазините, Колев и чиновниците, които са ходили на митинги, в типичния за организацията жанр. Публикацията е коментарна и не наподобява като мотив за самосеризиране на органите.

На 2 септември притежателят на веригата магазини Мариан Колев заяви в обява, че синът му е измежду потърпевшите от обгазяване по време на митинга и едвам не е изгубил зрението си.

" Горд съм, че през целия си умишлен живот съм основал и развъртвам бизнес, че давам работа на над 350 души, че заплащам до стотинка плануваните от законите налози и осигуровки, с цел да обезпечавам заплатите, в това число на хората, които през днешния ден ни " пазят ", обгазявайки и ослепявайки децата ни ", написа тогава Мариан Колев и разгласи, че поддържа митингите против държавното управление.

Служители на " Хиполенд " също бяха видяни на антиправителствените митинги още в първите дни.

" Дневник " потърси за въпроси Мариан Колев, само че той не дава отговор на мобилния си телефон.

 

Той е създател и мажоритарен притежател на веригата " Хиполенд ". Според информация на " Капитал " работи в сегмента от края на 90-те години, когато основава компанията " Феликс тойс " и тя е най-големият дистрибутор на детски играчки на пазара в България. Веригата " Хиполенд " е основана през 2005 година и има 30 магазина във всички по-големи градове на България и онлайн продажби. През 2018 година приходите на " Хиполенд " АД са били 65 млн. лева, а облагата 3.6 млн. лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР