Източник: Сдружение Зачатие На 9 юни 2018 от 11:00 ч.

...
Източник: Сдружение Зачатие На 9 юни 2018 от 11:00 ч.
Коментари Харесай

Ден на репродуктивното здраве на 9 юни 2018 в Плевен

Източник: Сдружение Зачатие

На 9 юни 2018 от 11:00 ч. в зала "Плевен " на Областна администрация Плевен ще стартира 13-тото издание на Деня на репродуктивното здраве , който се провежда от съдружие "Зачатие " от десетина години в разнообразни градове в страната в интерес на хората с репродуктивни проблеми. Събитието е с поддръжката на Община Плевен.

Всеки шести човек среща компликации при зачеването на дете. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 145 хиляди. Трябва да знаем, че за стерилитет в медицината се приказва, в случай че при двойката не настъпи зачеване след 1 година постоянни опити за забременяване.

Сдружение "Зачатие " е първата организация на хората с репродуктивни проблеми в България, която към този момент съвсем 15 години работи интензивно за информирането, подпомагането и отбрана на правата на пациентите с репродуктивни проблеми.

Мотото на тазгодишния конгрес е "30 години инвитро в България " , а главната тематика е за новите подходи в медицината, които могат да съкратят пътя до мечтаното дете. Включени са 14 от най-големите клиники по репродуктивна медицина в страната. В осведомителната сесия, техни експерти ще ни срещнат с новостите в лекуването на стерилитета от последните години. Експоалеята на клиниките ще даде опция на посетителите да поддържат връзка директно с най-известните експерти от цялата страна, да се съветват гратис с тях по своите проблеми, да схванат какви са изискванията и опциите за лекуване, предлагани от другите клиники, да получат насоки и поддръжка.

Очаквайте и вълнуващите видеопоздрави на Илияна Тирилова, първото инвитро бебе в България , и нейната майка, Таня Златинова, първата жена, родила след инвитро процедура в България.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от съдружие "Зачатие " ваучери за финансово подкрепяне на лекуването им на стойност 500 лева всеки, като имената им ще бъдат изтеглени с чоп при закриването на събитието.

Денят на репродуктивното здраве стартира в 11:00 часа в зала "Плевен " на Областна администрация Плевен и ще продължи през целия ден до 16:30 ч, като входът е свободен за всички гости.

Свързани публикации.. Да станеш майка над 40: Историята на Мария от Зачатие 0 Инвитро лекуването в България чества 30-годишен празник 0 Ембрионално развиване от 1 до 4 гестационна седмица 0

Проф. доктор Илия Ватев - моторът на екипа направил първата сполучлива инвитро процедура в България, ще направи видеообръщение към посетителите. Видеообръщения ще създадат и Илияна Тирилова - първото дете, заченато по инвитро метода у нас и Таня Златинова - нейната майка.

Специалистите, които ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве на 9 юни в Плевен, са:

Проф. доктор Атанас Щерев

- акушерство и гинекология,

Медицински комплекс "Д-р Щерев " – София; Доц. доктор Емилияна Конова

- репродуктивна имунология,

КИРМ "Света Елисавета " – Плевен; Д-р Павлета Табакова, доктор Георги Николов

- акушерство и гинекология,

МЦ за асистирана репродукция "Репробиомед " – София; Д-р Йосиф Димитров

- акушерство и гинекология,

Ин витро АГ МЦ "Димитров " – София; Д-р Мариела Даскалова

- ембриология,

Д-р Васил Даскалов

- акушерство и гинекология,

ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов " – Пловдив; Д-р Минко Еврев

- акушерство и гинекология,

Първа САГБАЛ "Света София " – София; Д-р Веселин Пенков

- акушерство и гинекология,

МЦ "Репромед " – Плевен; Д-р Даниел Димов

- акушерство и гинекология,

МЦ "Свети Иван Рилски " – Шумен; Д-р Симона Анжел

- акушерство и гинекология,

МЦ за асистирана репродукция Варна " ООД – Варна; Д-р Мефтуне Шефкетова

- акушерство и гинекология,

Аджъбадем – София; Д-р Георги Станулов

- акушерство и гинекология,

, Болница "Лозенец " – София;

Повече информация и детайлности можете да научите в уеб страницата на сдружението - zachatie.org/drz2018
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР