Източник: пресцентър МВРПодготвен е рамков документ между България и Румъния

...
Източник: пресцентър МВРПодготвен е рамков документ между България и Румъния
Коментари Харесай

Готвят документ за облекчаване преминаването на ГКПП Дунав мост 2

Източник: пресцентър Министерство на вътрешните работи

Подготвен е рамков документ сред България и Румъния за облекчение на процедурите за прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 ". Очаква се публично мнение на румънската страна по документа. Това оповестиха от Министерството на превоза след днешната инспекция на зам.-министър Николай Найденов.

Инспекцията на организация на работата на граничния пункт е по предписание на вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев. Причина за инспекцията е образувалата се километрична опашка от товарни коли на излаз от страната. 

Съгласно плана на документ двете страни би трябвало да работят в тясно съдействие, с цел да дават най-хубавите благоприятни условия за ефикасни процедури за прекосяване на границите, сподели заместник-министър Николай Найденов.

Необходимо е да бъдат съсредоточени старания върху обезпечаването на 24-часово прекосяване на транспортни средства през граничните пунктове, едновременни гранични инспекции на повече от едно транспортно средство, делене на потока от тежкотоварни пътни транспортни средства с регистрация в страните от Европейски Съюз от тези с регистрация в трети страни, увеличение на броя на автомобилните везни за претегляне.

Дългосрочните ограничения ще включват построяването на зони за паркиране наоколо до граничните контролно-пропускателни пунктове и на зони за надзор на пътните такси и разрешителния режим.

За намирането на дълготрайни решения за ускорение на прекосяването през граничните пунктове сред двете страни вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев ще инициира среща с вицепремиера и министър на превоза и инфраструктурата на Румъния Сорин Михай Гриндяну.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР