Източник от държавното обвинение разкрива, че доскорошният заместник-директор на Агенция

...
Източник от държавното обвинение разкрива, че доскорошният заместник-директор на Агенция
Коментари Харесай

Заместникът на Петя Банкова пропял срещу нея

Източник от държавното обвиняване разкрива, че досегашният заместник-директор на Агенция „ Митници “ Людмил Маринов е измежду предпазените очевидци на прокуратурата по аферата с контрабандната мрежа на Никола Николов – Паскал, по която с повдигнати обвинявания е и Петя Банкова.

 

Припомняме, че Маринов бе арестуван за 24 часа, дружно с шефката си Петя Банкова на 3 април в кабинета си в постройката на Агенция „ Митници “, а домът и офисът му бяха обискирани от сътрудници на ДАНС. Впоследствие обаче той не се оказа измежду обвинените лица и безусловно изчезна от общественото пространство, изключвайки и двата си мобилни телефони.

Според зает в следствието, Людмил Маринов е оказал цялостно подпомагане на прокуратурата и е дал значими показания, уличаващи началничката му Петя Банкова като съпричастна към контрабандната мрежа на Паскал и обвързваните с него Марин и Стефан Димитрови.

 

Според показания на Людмил Маринов още в първите дни след назначението си като началник на митниците, Петя Банкова е взела на прицел началника на митническия пункт „ Лесово “ Ангел Пейков, който пречел на прекосяването на тирове с контрабандни цигари, влизащи в България от Турция. Твърди се, че уволнението на Ангел Пейков се е случило по експлицитното гледище на Марин Димитров – Ярата поради издадена от него заповед всички преминаващи през границата тирове да бъдат подробно проверявани и разпломбирани. На мястото на Ангел Пейков шефката на Агенция „ Митници “ сложила Мирослав Сарандев, който в началото бил гласен от нея за началник на митницата в Калотина.

 

Според показания на Людмил Маринов, Петя Банкова постоянно комуникирала по мобилното приложение „ Вайбър “ с Марин и Стефан Димитрови и предоставила на контрабандистите графици с дежурствата на американски и британски митнически чиновници, командировани в България от Съединени американски щати и Англия при започване на март т.г.

 

Твърди се, че Банкова е издала на Ярата и квартирите, в които са били настанени трима командировани в България представители на граничните сили на Обединеното

кралство и двама представители на службата на Съединени американски щати по митници и гранична отбрана. Тъй като не можели да корумпират американските и английските митничари, хората на Паскал ги шпионирали непрекъснато.

 

„ Заместникът на Петя Банкова – Людмил Маринов, също е комуникирал постоянно със Стефан Димитров – Малката Яра, само че избра да пропее против контрабандистите и да стане предпазен очевидец “, разкрива осведомен от държавното обвиняване.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Ангел Пейков Агенция „ Митници “ Людмил Маринов Никола Николов – Паскал Петя Банкова Марин Димитров – Ярата Стефан Димитров – Малката Яра Мирослав Сарандев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР