Източник и снимка: Флагман.бгЗащитата на Димитър Желязков-Митьо Очите поиска разместване

...
Източник и снимка: Флагман.бгЗащитата на Димитър Желязков-Митьо Очите поиска разместване
Коментари Харесай

Флагман: Митьо Очите: Не казвам, че съм ангел, но поне малко феърплей да има. Правят ми караминьол

Източник и фотография: Флагман.бг

Защитата на Димитър Желязков-Митьо Очите изиска разбъркване на очевидци по правосъдното дело против него, обвързвано с обвинявания в управление на проведена незаконна група за рекет, побои и палежи.

В понеделник процесът в Специализирания углавен съд потегли всъщност, с разпити в залата.

Подсъдими са Желязков и още 12 души.  Според прокуратурата незаконната активност е осъществявана на територията на Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Ямбол.

Митьо Очите е упрекнат в голям брой закононарушения. За част от тях обаче наказателното гонене е спряно поради екстрадационната процедура в Турция.

Причината е, че Димитър Желязков бе хванат в прилежащата страна. След това той бе екстрадиран, само че единствено поради част от закононарушенията, поради които е упрекнат. Впоследствие бяха добавени нови, за които Турция би трябвало да вземе ново решение. По този мотив някогашният основен прокурор Сотир Цацаров внесе надлежно искане преди няколко месеца, само че към момента няма отговор от прилежащата страна.

Това даде мотив юристът на Митьо Очите – Илиян Василев, да изиска част от очевидците да не бъдат разпитвани в този момент, а по-късно – при вероятно позволение на въпроса с Турция. Той бе подсилен и от останалите бранители.

Прокуратурата обаче не се съгласи с тезата му. Съдът – също.

Казусът засегна първите двама очевидци – Атанас Симеонов и Йордан Йорданов, които са и частни обвинители в процеса.

Симеонов бе запитан от прокуратурата какъв брой пъти се е срещал с Димитър Желязков. Тук незабавно скочи юрист Василев, като отсече, че въпросът е неприемлив, защото визира отчасти спряното наказателно произвеждане.

„ Не е почтено “, провикна се и подзащитният му Митьо Очите. След това той изиска публично думата и се обърна към ръководителя на правосъдния състав Лилия Георгиева: „ Госпожо, мисля, че това не е почтено. Направо съм засегнат! Аз не споделям, че съм ангел, само че най-малко малко феърплей да има! Нито мога да се пазя, нито нищо. “

Съдът обаче отхвърли претенциите на Желязков, тъй като въпросите на обвиняването касаели и други от подсъдимите, а освен него.

Димитър Желязков и юристи по време на цялото съвещание възразяваха против прокурорите, като обясняваха, че се нарушават разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.

Според тях, в случай че пристигна позволение от Турция за следствие по спомагателните обвинявания, очевидците ще би трябвало да бъдат разпитвани още веднъж.

При различен въпрос към очевидеца Атанас Симеонов Митьо Очите отново подскочи:  „ Ама нали нямам обвинявания по това?! Вкарвайте ме напряко в пандиза, да седим напряко там! “

Адвокат Василев също реагира и изясни, че са въвлечени в наказателно произвеждане, в което нямат право да вземат участие.

„ Какъв е смисълът от прекъсването на производството “, попита той.

„ Хвърлят прахуляк в очите на хората – това е. Аз не мога да се пазя “, провикна се от място и Димитър Желязков.

Преди това той недоволстваше и от това, че в отчета си прокуратурата изчете всички обвинявания към него, в това число и тези, по които производството е спряно.

„ Изкараха ме рецидивист “, възропта Митьо.

Прокурорка обаче посочи, че категорично е показала, че по част от обвиняванията наказателното гонене е спряно.

„ Защо ги четете тогава? Оправете си ги! Оправете си акта “, отново подскочи Димитър Желязков.

„ Всичките ги изчетоха – всички 10 (обвинения)! Да не лъжат “, обърна се Очите към съда.

На няколко пъти той използва и думата „ караминьол “, с цел да опише стореното по отношение на него от страна на прокуратурата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР