Източник и снимка: БНРЗмийски глави насред вълните във Варненския залив

...
Източник и снимка: БНРЗмийски глави насред вълните във Варненския залив
Коментари Харесай

Змии насред вълните във Варненския залив

Източник и фотография: БНР

Змийски глави посред вълните във Варненския залив видя кореспондент на Радио Варна. Подобни гледки се следят и край Тюленово.

По това време на годината, гледката не е необикновена, а е присъща за българския бряг, изясни доц.  Веселина Михнева  от Института за рибни запаси:

" В Черно море може да видим два типа водни змии - жълтоуха водна змия Natrix natrix или сива водна змия Natrix tessellata. Основна храна им е рибата. Тези змии не са рискови за хората, не атакуват, не хапят и не са отровни. В никакъв случай не би трябвало да се доближава водната змия, да не се плаши и да не се убива.  "

Водните змии не живеят единствено във водата, а излизат и на сушата и се припичат на камъните. Основното, за което би трябвало да се приготвят разхождащите се по плажа при среща с такова влечуго, е да не реагират под паника, поучава доцент Михнева.

" Ако се приближим до змията, тя може да отдели неприятна миризма. Може и да се престори на умряла, а и да стартира да съска, само че няма да ни нападне без причина. "

Змиите навлизат в морето от реките. Срещат се по-често по южното Черноморие, към Змийския залив, както и на север от Варна. Могат да бъдат видени във водите край КК " Свети Константин и Елена ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР