Източник: БНР Според публикация в множество български медии Световната здравна

...
Източник: БНР Според публикация в множество български медии Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО не се е обявявала против зелените сертификати

Източник: БНР

Според обява в голям брой български медии Световната здравна организация се е оповестила срещу зелените документи и упорства Covid пропуските да бъдат отстранени. Публикацията получи необятен отзив и мнения и в обществените мрежи.

Твърдение: СЗО е срещу неефективните зелени документи

Статията показва, че това е станало на десетата среща на Комитета за незабавни обстановки на СЗО за пандемията от коронавирусно заболяване (Covid-19).

„ Експертите обявиха нуждата от „ анулация или облекчение на зеления документ “, защото той не носи изгоди и продължава да способства за икономическия и обществен стрес, изпитван от страните “, се показва в текста, чието наличие с леки вариации е едно и също в разнообразни български медии. Статия може да бъде прочетена тук, тук, тук и тук.

Справка на уеб страницата на СЗО демонстрира, че фактически на 13 януари т.г. в Женева е имало среща на този комитет на здравната организация на Организация на обединените нации.

Но оповестеното на уеб страницата на организацията мнението от десетата среща на комитета визира напълно индиректно зелените документи и то тези, които важат за пътешестване в чужбина.

В реалност Комитетът на СЗО е обсъждал „ провокациите и опциите за хармонизиране на национални и световни старания за отговор в подтекста на синхронни огнища на разновидността на Covid-19 Омикрон; в това число предвид на интернационалните пътувания “.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР