Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на САЩ

...
Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на САЩ
Коментари Харесай

Много сериозен риск за националната сигурност: Пентагонът започва разследване за изтеклите секретни документи

Изтичането на секретни документи на Министерството на защитата на Съединени американски щати съставлява " доста сериозен " риск за националната сигурност, съобщи Пентагонът. По случая стартира следствие, което да откри източника, откъдето е изтекла сензитивната информация.

Тя съдържа елементи за войната в Украйна, както и за Китай и съдружниците на Вашингтон. Документите се появиха за първи път през уикенда в онлайн платформи като Twitter, Telegram и Discord. Някои публични лица настояват, че наличието им може да е било променено с пропагандна цел.

В допълнение към извънредно подробната информация за войната в Украйна, за някои от изтеклите документи се твърди, че съдържат чувствителни осведомителни материали, свързани със съдружниците на Съединени американски щати. В други се приказва за сигурността и защитата в Близкия изток, както и в Индо-тихоокеанския район.

Източник, непосредствен до украинския президент Володимир Зеленски, показва пред CNN, че Украйна към този момент е трансформирала някои от военните си проекти поради случая.

В понеделник в диалог с кореспонденти почитан чиновник на Пентагона съобщи, че документите съставляват " доста сериозен риск за националната сигурност и имат капацитет да популяризират дезинформация ".

" Все още проверяваме по какъв начин се е случило това, както и обсега на казуса ", съобщи Крис Мийгър, асистент на министъра на защитата по публичните въпроси.

Пентагонът ще преразгледа и процеса си за това кой получава достъп до такива чувствителни документи.

" Бяха подхванати стъпки за по-внимателно разглеждане на това по какъв начин се популяризира този тип информация и до кого. "

Мийгър обаче отхвърли да отговори на въпроси за това дали Пентагонът счита, че документите са същински, само че позволи, че някои от тях " наподобяват изменени ".

С следствието за приключването на информация са се заели и представители на Белия дом, Министерството на правораздаването и други структури на американското държавно управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР