Изтичането на голямо количество класифицирани документи на министерството на отбраната

...
Изтичането на голямо количество класифицирани документи на министерството на отбраната
Коментари Харесай

Белият дом: Изтичането на класифицирана информация крие риск за националната сигурност

Изтичането на огромно количество класифицирани документи на министерството на защитата на Съединени американски щати се преглежда като нещо доста съществено и евентуалните опасности за националната сигурност се изследват, обявиха от администрацията на Джо Байдън, съобщи ДПА.

Документите, които се появиха по-рано този месец в обществени мрежи, като Twitter и Discord, съдържат американски военни секрети по отношение на Украйна, Китай, Близкия изток и други чувствителни въпроси.

Министерството на защитата прави разбор, с цел да откри какви последствия за националната сигурност може да има от всичко това, а министерството на правораздаването води следствието за вероятно осъществено закононарушение, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Според американски медии в документите има информация за оръжейните доставки за Украйна и за безпокойството по отношение на евентуалния дефицит на муниции за Киев. Има и информации, касаещи подготовката на украинските сили за плануваната контраатака.

" Ние гледаме на това доста, доста съществено. Няма никаква причина тези документи да са обществено притежание ", сподели Кърби.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР