Изтичане на информация, нерегламентирана охрана и капитализиране на връзки. Данните

...
Изтичане на информация, нерегламентирана охрана и капитализиране на връзки. Данните
Коментари Харесай

Приятели на полицията и съдебната система. Как изтича информация от МВР

Изтичане на информация, нерегламентирана защита и капитализиране на връзки. Данните за напън и корупция в правосъдната система и Министерство на вътрешните работи излизат мъчно и на дребни порции. Пълната картина към този момент е невъзможна, само че посоката е ясна – към най-високите равнища в държавното ръководство.

Данните за служители на реда, които са охранявали частни обекти отвън написаните им служебни отговорности, стават от ден на ден. Неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) популяризира фотоси, на които се вижда, че чиновници на вътрешното министерство са били ситуирани до ресторант „ Осемте джуджета “ и клуб SS. Двете места са свързани със свадите за корупция и нерегламентирано въздействие в правосъдната система.

Министерство на вътрешните работи сподели, че полицейски коли са „ престоявали “ пред ресторанта, а двама столични служители на реда са отстранени, до момента в който тече инспекцията за възможна защита на клуба.

Ресторант „ Осемте джуджета “ е обвързван с Петьо Петров - Еврото, който е в неопределеност, а клуб SS – с Мартин Божанов – Нотариуса, който беше погубен. И двамата са свързани с мрежа за въздействие, измами и влияние върху службите и правосъдната система.

В Студио България на Свободна Европа разговаряхме с Николай Стайков от АКФ, който сподели, че това не са били единствените обекти, за които има данни, че са защитавани от полиция.

Той разяснява и данните от изгубената " Пътна карта " за градежа на " Турски поток " през България, които се появиха от хакнат съветски имейл и демонстрират, че планът за газопровода е директно следен от Русия.
Най-важното от изявлението " Ако получим отговор на въпроса кой е охранявал доста специфичните предприемачи, с доста специфичните клубове („ Осемте джуджета “ и SS клуба на Мартин Божанов), мисля, че ще получим и отговор на доста други въпроси и за по-широката група предприемачи, които са били охранявани ". " Най-вероятно става дума освен за локална самодейност – някой стимулиран служител на реда да върви и да прави нещо. Става дума за неофициална, само че позволена на високо или най-малко на приблизително равнище в полицейската подчиненост скица за отбрана, само че без да има никаква писмена диря ". " След даването на показанията при министъра (Бойко Рашков, бел. ред.) [свидетелите] са получавали позвънявания, заплашителни, от Мартин Божанов. Т.е. още тогава беше ясно, че от самия кабинет на Бойко Рашков е изтичала информация ". " Влиянието на Мартин Божанов в полицейската подчиненост е стигало на високо равнище ". " Това, което стана ясно още през 2019-2020, когато стартира ударното създаване на [ “Турски поток “] е, че това е един извънредно предпочитан план и че за неговото създаване се нарушават не един-два, ами един цялостен лист закони, които по-късно, през 2021 година, бяха оценени в един специфичен отчет на ДАНС ". " Една е историята пред Eвропа, какво е това животно, газовото, което се прави тук. Една е историята пред българската аудитория, а напълно друга е историята, която ни споделя въпросната „ Пътна карта “. Затова е толкоз значима. Защото тя изяснява непосредствено същинската цена и същинските планове. Истинските периоди ". " Цялата държавна машина е мобилизирана, с цел да се завърши този план и да може да се демонстрира на съветския президент [Владимир Путин] ". Полицаи за персонална приложимост
Има данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са охранявали нерегламентирано предприемачи. Това сподели за Свободна Европа Николай Стайков от АКФ. Той дефинира тези предприемачи като „ другари на полицията и правосъдната система “. Стайков зададе въпрос за ресторант „ Келари “ в столичния квартал „ Драгалевци “. В. Неофициалната информация, която се появи, е, че дейностите на полицията са свързани със задържането на Петьо Петров , само че поради приключване на информация той е съумял да избяга.

„ Нека от прокуратурата да видят лицата на хората, охранявали въпросния ресторант и дали няма да се окаже някой чиновник на Министерство на вътрешните работи в деня, в който е почнала акцията за арестуването на Петьо - Еврото, дали не се е оказал инцидентно там “, сподели Стайков. По думите му „ най-вероятно става дума освен за локална самодейност – някой стимулиран служител на реда да върви и да прави нещо. Става дума за неофициална, само че позволена на високо или най-малко на приблизително равнище в полицейската подчиненост скица за отбрана, само че без да има никаква писмена диря “.

Стайков сподели, че информация е изтичала и от кабинета на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков. „ След даването на показания при министъра [свдетелите] са получавали позвънявания, заплашителни, от Мартин Божанов. Т.е. още тогава беше ясно, че от самия кабинет на Бойко Рашков е изтичала информация “.
Как Борисов обслужи Путин
Николай Стайков разяснява и данните за „ Пътната карта “ за градежа на газопровода „ Турски поток “, които се появиха от хакнат мейл на съветски политически лица. Преди към година към градежа на газопровода след различен теч на данни след хакерска интервенция.

„ Пътната карта “, чиято достоверност не е без значение доказана, на консултант на съветски политик. Тя разкрива, че " Турски поток " в действителност е съветски и е издигнат от България, с цел да обслужи Путин.

„ При нас това беше показано като едно уголемение на българската газопреносна мрежа, което е напълно по решение на българското държавно управление, на българското държавно сдружение „ Булгартрансгаз “, че той е напълно наш, български, план. Независим “, сподели Стайков. По думите му „ това, което стана ясно още през 2019-2020, когато стартира ударното създаване на този план, е, че това е един извънредно предпочитан план и че за неговото създаване се нарушават не един-два, ами един цялостен лист закони, които по-късно, през 2021 година, бяха оценени в един специфичен отчет на ДАНС “.

Стайков сподели, че „ цялата държавна машина е мобилизирана, с цел да се завърши този план и да може да се демонстрира на съветския президент “. По думите му „ по целия план стартират да се харчат пари незабавно след визитата на Бойко Борисов в Москва през 2018 година и това е очевидно от оповестената за изгубена в България „ Пътната карта “.

" Турски поток " е газопроводът, по който от 2021 година тече съветски газ към Европа като се заобикаля Украйна. Проектът беше част от тактиката на Кремъл да отстрани Украйна от газовата директна карта и оказа помощ на съветския президент Владимир Путин да стартира войната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР