Изтекли от Пентагона секретни документи, публикувани в интернет и цитирани

...
Изтекли от Пентагона секретни документи, публикувани в интернет и цитирани
Коментари Харесай

Изтекли документи на Пентагона: Румъния изпраща оръжия на Украйна

Изтекли от Пентагона секретни документи, оповестени в интернет и представени от " Ню Йорк Таймс " и няколко румънски медии, разкриват присъединяване на северната ни съседка в подпомагането на пролетната атака на Киев от логистична позиция. От информацията се вижда по какъв начин Румъния способства, дружно с Полша и Словения, за образованието на украинските сили и изпращането на бронирани транспортни средства в Украйна.

 

От отчетите излиза наяве още, че Румъния е взела участие интензивно в интервенции, извършени на 3, 4 и 5 март тази година на територията на страната. Те са свързани със задълбочено въздушно разузнаване, двустранно образование с страни сътрудници от НАТО, които играят основна роля в поддръжката на Украйна, и образование със страни сътрудници на Алианса за военно въздържане на Русия, в това число доставка на оръжие на НАТО.

 

“Румъния има съществена роля, обвързвана с доставките на оръжие от Съединени американски щати и съюзническите страни на НАТО в Европа, наблюдението на бойното поле в Украйна и подготовката на украинските бойци. Изтеклите документи разкриват и дълбочината на шпионските старания на Съединени американски щати. Информацията демонстрира, че американските разследващи служби подслушват значими съдружници и какъв брой надълбоко са проникнали Съединените щати в съветските служби за сигурност и разузнаване, демонстрирайки способността на Вашингтон да предизвестява Украйна за планувани офанзиви ”, написа уеб сайтът Зиаре, като се базира на изтеклата информация. Тя наброява към 100 страници. Документите се появиха онлайн като небрежно направени фотоси. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР