Изтекли документи показват как британски правителствени изпълнители са разработили и

...
Изтекли документи показват как британски правителствени изпълнители са разработили и
Коментари Харесай

Изтекли документи показват мащабна пропагандна операция в Сирия от западни изпълнители

Изтекли документи демонстрират по какъв начин английски държавни реализатори са създали и усъвършенствана пропагандна инфраструктура, с цел да подтикват поддръжката на Запада за политическата и въоръжена съпротива на Сирия, написа.

“Western government PR firms not only influenced the way the media covered Syria, but...they produced their own propagandistic pseudo-news for broadcast on major TV networks in the Middle East, including BBC Arabic, Al Jazeera, Al Arabiya, and Orient TV. ”
— asad abukhalil أسعد أبو خليل (@asadabukhalil)
Те разкриват по какъв начин западните разузнавания са подготвили медийното отразяване на британски и арабски език за войната в Сирия, с цел да образува непрекъснат поток от опозиционно отразяване на обстановката.
 Нова атака на сирийското държавно управление в Идлиб, има данни за неистина на Белите каски Нова атака на сирийското държавно управление в Идлиб, има данни за неистина на " Белите каски "
Сирийските държавни сили са поели контрола върху няколко града в северозападната провинция Идлиб. Информацията, обявена от монит...
Американски и европейски реализатори образоваха и поучаваха сирийските опозиционни водачи на всички равнища, от млади медийни деятели до ръководителите на паралелното държавно управление в заточение. Тези компании също по този начин проведоха изявленията за водачите на сирийската съпротива в всеобщи издания като BBC и английския Channel 4.
Западните държавни PR компании освен повлияха на метода, по който медиите отразяваха Сирия, само че както разкриват изтекли документи, те сътвориха свои лични пропагандни псевдо-новини за лъчение в огромни телевизионни мрежи в Близкия изток, в това число BBC Arabic, Al Jazeera, Al Arabiya, и телевизия Orient.
Тези компании, финансирани от Обединеното кралство, действаха като непрекъснати връзки с обществеността за доминираната от екстремисти сирийска въоръжена съпротива. Един реализатор, наименуван InCoStrat, съобщи, че е в непрекъснат контакт с мрежа от над 1600 интернационалните публицисти и „ инфлуенсъри “ и ги употребява, с цел да прокара опозиционните точки за диалози.
Друг реализатор от западното държавно управление, ARK, сътвори тактика за „ премаркетиране “ на въоръжената съпротива на салафитски джихадисти в Сирия посредством „ омекотяване на имиджа ѝ “. ARK се похвали, че дава опозиционна агитация, която „ се излъчва съвсем всеки ден в “ огромните арабски телевизионни мрежи.
Практически всяка огромна западна корпоративна медия е била повлияна от финансираната от държавното управление на Обединеното кралство акция за дезинформация, изложена на фона на изтекли документи, от New York Times до Washington Post, CNN до The Guardian, BBC до Buzzfeed.
 Белите каски “ с обвиняване за наложително взимане на органи от сирийци " Белите каски “ с обвиняване за наложително взимане на органи от сирийци
Неправителствената организация „ Бели каски “ в Сирия се занимава с насилственото унищожаване на вътрешните органи от хората,...
Файловете удостоверяват докладването от публицисти, в това число, за ролята на ARK, държавния реализатор на Съединени американски щати и Англия, за популяризирането на в западните медии. ARK управляваше сметките в обществените медии на Белите каски и оказа помощ за превръщането на финансираната от Запада група в основно
се състоят основно от материали, създадени под егидата на Министерството на външните работи и английската общественост на Англия. Всички компании, посочени в досиетата, са били подписани от английското държавно управление, само че доста от тях са изпълнявали и „ многодонорни планове “, които са получили финансиране от държавните управления на Съединени американски щати и други западноевропейски страни.
Документите осветяват и английската държавна стратегия за образование и въоръжаване на бунтовническите групи в Сирия. Други материали демонстрират по какъв начин Лондон и западните държавни управления са работили дружно за построяването на нова полиция в следени от опозицията региони.
Документите са получени от група, която се назовава Anonymous, и са оповестени под поредност от файлове, озаглавени „ Op. Троянски кон HMG [правителството на нейно величество]: От самодейност за честност до секрети интервенции към земното кълбо. Част 1: Укротяване на Сирия. " Неидентифицираните  Те афишират, че имат за цел да „ изобличат незаконна активност на английската FCO и тайните служби “, заявявайки: „ Обявяваме война на английския неоколониализъм!
Прочетете целия материал
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР