Изтекат ли 2 месеца от задържането му, трябва да го

...
Изтекат ли 2 месеца от задържането му, трябва да го
Коментари Харесай

Изправят на съд надрусания украинец, убил бременната Северина и мъжа й

Изтекат ли 2 месеца от задържането му, би трябвало да го пуснат и може да избяга

Пловдивската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт против 27-годишния украинец Станислав Пислар. На 28 май той опустоши с тир и остави на място бременната Северина Коралска и 34-годишния й другар Ивайло Минчев. Катастрофата стана на автомагистрала " Тракия, а лидерът на камиона е бил напушен с марихуана. Прокуратурата побърза с обвиняването, защото скоро ще изтекат два месеца от задържането му и по закон би трябвало да бъде пуснат. В подобен случай може да напусне страната и да избегне наказването. Законът планува от 5 до 20 година отнемане от независимост.

Според обвиняването Пислар е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е умъртвил Северина и Ивайло. Товарният му камион е бил с латвийска регистрация. Около 13,40 ч. украинецът са намирал на 123-ия километър от автомагистралата. Водачът се разсеял, не се съобразил с указателните табели за ремонт на платното и минал в лявата лента. Последвал удар сред ремаркето и задната част. Пислар навил кормилото внезапно наляво, изгубил надзор и с влекача натресъл аудито, в което пътували Ивайло и Северина. В същия ден двамата поели от Карнобат към София за обзор на бременната жена.

Колата им била повлечена и завъртяна назад на посоката на придвижване. Младата двойка издъхнала на място. Вещите лица са безапелационни, че съществена причина за мелето е забавената реакция на Пислар. По делото са разпитани очевидци, осъществени са експертизи. В момента украинския камионджия е в ареста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР