Изтеглянето от Херсон е голямо унижение за Путин – и

...
Изтеглянето от Херсон е голямо унижение за Путин – и
Коментари Харесай

Огромно унижение за Путин

Изтеглянето от Херсон е огромно оскърбление за Путин – и моралът на съветските сили ще падне трагично. Генерал сър Ричард Ширеф, някогашният заместник-върховен главнокомандващ на НАТО, сподели пред Sky News, че загубата на град Херсон ще бъде „ огромно оскърбление “ за Владимир Путин.

„ Херсон беше първият високомерен град. Путин разгласи с фанфари, че провинцията Херсон ще бъде идната. Но загубата в този момент значи, че руснаците дават на заден ход, а Украйна още веднъж има достъп до черноморското си крайбрежие “, съобщи високопоставеният боен.

„ Това ще е огромно проваляне за съветската войска, което ще има трагично влияние върху морала. Видяхме по какъв начин съветският морал се срина на север в региона на Харков при светкавичните набези на украинците. Всяка форма на оттегляне като тази ще удари трагично съветския морал. Видяхме по какъв начин съветският морал понесе сериозен удар и с всеобщата готовност на необучени наборници, хвърлени на огневата линия “, съобщи Ричард Ширеф. Путин се пробва да „ задържи колкото може повече от територията на Украйна, която е окупирана, като отваря опцията за договаряния. Той обаче настоя, че „ не би трябвало да тласкаме “ [западните страни] Володимир Зеленски към договаряния.

Руската войска разгласи през вчерашния ден, че е почнала да се изтегля от Херсонска област към източния бряг на река Днепър, до момента в който силите на Киев организират контраатака в Южна Украйна. " Подразделения на съветския боен контингент маневрират към позиции на левия (източен) бряг на река Днепър в сходство с проекта, утвърден преди този момент ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. Руските сили напущат град Херсон - единственият регионален град, завладяна от Кремъл след началото на офанзивата му в Украйна в края на февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР