Изтеглянето на НАТО в границите му отпреди 2004 г. ще

...
Изтеглянето на НАТО в границите му отпреди 2004 г. ще
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Ако Русия победи във войната, може да поиска Румъния и България да бъдат буфер

Изтеглянето на НАТО в границите му отпреди 2004 година ще докара до това, ако Русия победи във войната, да изиска Румъния и България да бъдат буфер. Това се показва в новите съветски отбранителни доктрини. Все отново Съединени американски щати и Англия са поръчител, че това няма да се случи, те способстват най-вече за защитата на НАТО, разяснява в ефира на предаването  " Твоят ден " по NOVA NEWS политологът доц. Искрен Иванов.

Той дефинира визитата на Дейвид Камерън в София като основна, а последствията от нея, съгласно политолога, може да бъдат оценени на три равнища. " Целта е усилване на английското въздействие в Европа. Логично е да се насочат повече запаси за задържане на Русия на Стария континент. Източна Европа е доста значим детайл. В НАТО нашата сигурност е сносно обезпечена, не както би била в един нов европейски групов формат на сигурност. Европейските страни не разполагат със стратегическите запаси на Съединени американски щати и Англия ", съобщи той. 

От своя страна журналистът от Българска национална телевизия Николай Кръстев уточни, че Дейвид Камерън е бил признат от четирима министри и премиера, което приказва, че са били наранени доста съществени тематики, а освен миграцията. " Станало е дума и за детайли за лодки, които трансферират бежанци през Ламанша. Лондон следи всяка една точка, посредством която се подкрепя незаконният трафик, който оказва натиск на сигурността във Англия. Тя е отвън Европейски Съюз, само че ясно сподели обръщение, че дейностите на Путин са неправилни, даже пагубни ", означи той.

Според Кръстев лорд Камерън е дал положително мнение за свършената работа в Шенген, само че има още по какво да се работи. " Когато България стане пълностоен член и получим дата за присъединение, това ще бъде мотив контролът на границите да се затегне. В мигрантския поток има доста радикализирани членове, може да има нов взрив на атентатите в Европа ", уточни още Кръстев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР