Изтече срокът, който президентът даде на Горица Грънчарова-Кожарева да представи

...
Изтече срокът, който президентът даде на Горица Грънчарова-Кожарева да представи
Коментари Харесай

„Без шум и предварителни изяви“: Срокът за новия служебен кабинет изтече, на ход е Горица Кожарева

Изтече срокът, който президентът даде на Горица Грънчарова-Кожарева да показа състава на кабинета си. В понеделник посочената за длъжностен министър ръководител, понастоящем заместник-председателя на Сметната палата, ще се яви на “Дондуков ” 2, с цел да върне досието с мандата. Изпълнен или не.

От това какви ще са дейностите на Кожарева зависи дали парламентарните избори ще се проведат на 20 октомври, каквато дата дефинира президентът като допустима за вота – седми подред.
Без звук и предварителни изяви
Кожарева даде поръчка да образува кабинет, “който да подсигурява естественото действие на страната до сформиране на постоянно държавно управление ”. Посочената за длъжностен министър председател употребява времето, обещано ѝ от президентът за диалози с политици и специалисти, които вероятно ще се включат в идващото служебно държавно управление. Направи усещане, че Кожарева организира сондажите без звук и настрани от медийния интерес по тематиката.

Все отново станаха ясни няколко от имената, които вероятно ще влязат в досието на новия кабинет.

Настоящият длъжностен министър на земеделието Георги Тахов ще остане на поста и в новото служебно държавно управление на Горица Кожарева. Това разгласи самият той като уточни, че двамата са провели диалог, който “е бил градивен ” и акцентира, че профилът на Кожаревасе отличава с експертност. Тахов беше претендентът за министър на земеделието и храните в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, който не получи нужната поддръжка в 50-ото Народно заседание. Оглавява Държавен фонд „ Земеделие “ през лятото на 2022 година по времето на служебният кабинет на Гълъб Донев.

Възобновиха се и сериозните земетресения към поста на вътрешен министър, заеман сега от Калин Стоянов. Името на Стоянов не за първи път е залог за обещано ръководство, а рецензиите към него от някогашните ръководещи от “Продължаваме промяната-Демократична България ” не секват. поради подозрения за зависимости (бел. ред. - от групировката неведнъж са упреквали в свои обществени изявления Калин Стоянов за връзки с Делян Пеевски), а настояването провокира, които отхвърлиха да са проведени от него и приканиха Министерство на вътрешните работи да не използва политически.

Междувременнозаради свален язвителен уебсайт, поддържан от симпатизанти на партията и съдържащ многочислени сериозни материали, ориентирани против Делян Пеевски.

във връзка с съответни министерства.

“Убеден съм, че ще има опит за преодоляване на Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство (МЕУ). Дано идната служебна премиерка да устои на големия напън, който съм уверен, че ще се стовари върху нея от Мистър Кеш – Радев. Убеден съм, че тя ще бъде свиреп натискана от него “, сподели Пеевски.
Очакване за цялостна директория
До момента Кожарева не е коментирала спекулациите към състава на служебното държавно управление, нито разногласията към едно или друго име. Но пристигна коментар от президентството. Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази мнение, че в понеделник президентът ще получи цялостна досието.

“Аз считам, че госпожа Кожарова ще показа кабинет. До този миг най-малкото не е споделила, че няма да има кабинет и всяко друго изказване и писание и внушения за мен са дезинформация. Спомняте си, че когато президента връчи мандата за сформиране на второ служебно държавно управление, той сподели, че тя би трябвало да разчита на първо място на себе си и да не се поддава на въздействие на напън ”, разяснява Йотова.
Коя е Горица Кожарева?
Тя е магистър е по „ Счетоводство и Контрол “ в Стопанска академия „ Д.А. Ценов “, Свищов. През годините е заемала позиции на ръководителОдитно поделение,член на Консултативния съвет на Сметната палата,главен специалист в Национална агенция за приходите. През 2015 година е определена от Народното събраниезазаместник-председател на Сметната палата.С решение на Народното събрание презянуари 2023 година е определена заизпълняващ длъжността ръководител на Сметната палата до избора на нов, след което стави заместител на Димитър Главчев.

В професионалната си кариера Горица Кожарева не е свързвана със кавги или ярки събития. Нейният брачен партньор Михаил Кожарев, въпреки това, дълго време е под светлините на медийните прожектори като дълготраен прокурор, достигнал до поста назаместник-главен прокурор, както и член на Висшия правосъден съвет (бел. ред. - в интервала 2012-2017), свързван скръговете към някогашния главенпрокурор Сотир Цацаров и наследника му на поста Иван Гешев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР