Изтече договорът за 75 000 работници на Kaiser Permanente. Историческата стачка на здравеопазването в САЩ може да започне в сряда

...
Коалиция от осем профсъюза, представляваща 75 000 служители на Kaiser
Коментари Харесай

Коалиция от осем профсъюза, представляваща 75 000 служители на Kaiser Permanente, заяви късно в събота, че не е постигнала споразумение с компанията, поставяйки началото на най-голямата стачка в здравеопазването в историята на САЩ в сряда.

Коалицията на Kaiser Permanente Unions, която има работници в стотици болници и медицински кабинети в Калифорния, Орегон, Колорадо, Вирджиния, Вашингтон и Вашингтон, окръг Колумбия, каза в изявление, че остава далеч от компанията по важни въпроси, но все още има имаше „добри дискусии с Кайзер“. Здравните работници търсят повсеместно увеличение на заплатите и подобрения на пенсионните си планове, както и защита срещу аутсорсинг.

Договорът на коалицията с Kaiser официално изтече след 23:59 PT в събота вечер.

В изявление няколко часа преди изтичането на договора Kaiser Permanente каза, че ще продължи преговорите „добросъвестно“ и че операциите ще продължат нормално, докато планираната стачка се случи в сряда.

„Изтичането на договора не означава, че ще има стачка. Оставаме оптимисти, че ще постигнем споразумение и ще избегнем ненужна стачка“, казаха от компанията. „Имаме планове за извънредни ситуации, за да гарантираме, че членовете ще продължат да получават безопасни и висококачествени грижи по време на стачката.“

Болниците и спешните отделения ще останат отворени, добави Кайзер.

CNN се обърна за коментар към Коалицията на постоянните съюзи на Кайзер.

Това е развиваща се история. Проверете отново за актуализации.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР