Изтърпяващият присъда в затвора критик на Кремъл Алексей Навални е

...
Изтърпяващият присъда в затвора критик на Кремъл Алексей Навални е
Коментари Харесай

Руските власти добавиха Навални в списъка си с терористи и екстремисти

Изтърпяващият присъда в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални е прибавен в съветския лист с " терористи и екстремисти ", сочат данни от регистъра на съветската работа за финансов контрол " Росфинмониторинг ", видени през днешния ден от Франс прес и Ройтерс.

Според Фонда за битка с корупцията (ФБК), неразрешената през юни организация на Навални, най-малко още девет души, свързани с него, също са включени в листата. Сред тях е и Любов Собол, която отпътува в заточение поради правосъдно гонене.

Решението идва на фона на продължаващо гонене в Русия против опозиционери и критици на държавното управление, отбелязва Ройтерс.

В средата на януари двамата съществени сътрудници на Навални, Иван Жданов и Леонид Волков, които живеят в заточение, също бяха добавени към листата на " Росфинмониторинг ".

Този лист включва хиляди хора, а също по този начин стотици ислямистки, религиозни и ултранационалистически организации, неразрешени в Русия. Сред тях да вземем за пример са талибаните и групировката " Ислямска страна ".

Алексей Навални беше задържан на 17 януари 2021 година в Москва, завръщайки се от възобновяване в Германия след хипотетично отравяне в Сибир през август, в което съгласно опозиционера е забъркан президентът Владимир Путин.

Русия в никакъв случай не е започвала следствие на този опит за ликвидиране, потвърждавайки, че няма улики за подобен. Германия по този начин и не показа с Русия медицинските разбори.

Четирийсет и пет годишният Навални бе наказан след завръщането си в Русия на две години и половина затвор по дело за машинация - присъда, която той дефинира като политически стимулирана.

Осъждането на опозиционера провокира вълна от рецензии на Запад и нови западни наказания против Москва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР