Изтъкнатият учен, нобелов лауреат и откривател на ХИВ-вируса - вирусологът

...
Изтъкнатият учен, нобелов лауреат и откривател на ХИВ-вируса - вирусологът
Коментари Харесай

Почина откривателят на СПИН проф. Люк Монтание, който оспорваше Covid ваксините

Изтъкнатият академик, нобелов лауреат и изобретател на ХИВ-вируса - вирусологът проф. Люк Монтание, е умрял през днешния ден, заяви френското издание.

 Нобелистът Люк Монтание на митинга против Сovid имунизациите и документите в Италия (видео) Виж още

Той си е отишъл на 89-годишна възраст в американската болница в Ньой сюр Сен. Доктор Жерар Гийом - един от най-верните му сътрудници, заяви пред изданието, че проф. Монтание " си е тръгнал с мир, заобиколен от децата си ".

Люк Монтание беше биолог и вирусолог, само че на първо място човек със незабравим разсъдък, който живееше за науката. Освен че беше номиниран за Нобелова премия за медицина през 2008 година за откриването на вируса на СПИН, той работи с най-големите научни институти в света - почетен проучвателен шеф в CNRS, професор в Института Пастьор, шеф на Центъра за молекулярна и клетъчна биология в Queens College на Градския университет в Ню Йорк, шеф на проучвателен институт в Jiao-tong University в Шанхай.

Проф. Монтание поддържаше Академията на науките, както и Националната здравна академия посредством своите проучвания в продължение на доста години. За това той е получил безчет награди и самопризнания, написа френското издание.



" Въпреки напредналата си възраст и макар всички рецензии, които понесе през есента на живота си, изключително от част от научната общественост, Люк Монтание постоянно се е борил за свободна просвета. Имахме шанса да го посрещнем няколко пъти във FranceSoir и бихме желали да му отдадем всички почести, които му се дължат ", прибавя изданието.

Новината за кончината на нобеловия лауреат беше доказана и от неговата дългогодишна сътрудничка - генетикът проф. Александра Хенрион-Код, която написа през днешния ден в Туитър два поста: " Пожелавам на фамилията и околните му комфорт, храброст и доста мир в лицето на тази мощна горест. Призовавам за народен печал, тъй като Франция загуби извънреден академик с възприятие за работа на нацията, подготвен да заплати цената за истината ".

" Той просто се жертва за задачата да избави това, което към момента може да бъде избавено. Човек с рядка просветеност, любопитен към всичко и осъзнаващ смисъла на това да служиш до края. Верен на науката до края. Силна болежка и голяма признателност. Благодаря ви, уважаеми професоре ", споделя тя в другия си пост.

DEUIL NATIONAL
Il s'est tout simplement sacrifié à la tâche de sauver ce qui pouvait encore l'être
Un homme d'une rare intelligence, curieux de tout
Le sens de servir jusqu'au bout
Fidèle à la Science jusqu'au bout
Intense douleur et immense reconnaissance
MERCI CHER PROFESSEUR!
— Alexandra Henrion-Caude (@CaudeHenrion)

Последната обществена поява на проф. Люк Монтание беше на 15 януари тази година на митинга против Covid документите и имунизациите в Милано, където бе специфичен посетител и изнесе тирада пред събралото се голям брой, седнал в инвалидна количка.

На площада пред стачкуващите той съобщи: " Противно на казаното, тези ваксини въобще не защищават. Това излиза наяве последователно и е научно прието през днешния ден. Това потвърждават освен научните опити, само че и тестванията върху болните ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР