Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотър Верзилов пристигна снощи с медицински

...
Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотър Верзилов пристигна снощи с медицински
Коментари Харесай

Противник на Кремъл се лекува в Берлин след съмнения, че е умишлено отровен

Изтъкнатият съперник на Кремъл Пьотър Верзилов дойде нощес с медицински аероплан в Берлин за лекуване, откакто във вторник бе настанен в московска болница със усложнения в зрението, говора и двигателния уред. Това предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

" Убедена съм, че той е бил токсичен съзнателно и че това е бил опит да бъде подбуден към самоубийство ", сподели пред вестник " Билд " през вчерашния ден брачната половинка му Надежда Верзилова, която го чакаше на летище " Шонефелд ".  

Членове на съветската протестна пънк група " Пуси райът ", с която Верзилов сътрудничи, също обявиха, че той евентуално е токсичен.   

Смята се, че 30-годишният мъж е погълнал мощно лекарство, което потиска невротрансмитера ацетилхолин. Според медийни изявления лекарите са разкрили в кръвта му следи от мощни психотропни субстанции. 

През юли Пьотър Верзилов и още три дами, свързани с " Пуси райът ", навлязоха за малко на терена по време на финала на Световното състезание по футбол в Москва.

После нарушителите излежаха присъди от по 15 дни затвор.  

Верзилов редактира новинарския онлайн портал " Медиазона ", който се занимава с нарушаванията на човешките права в съветските затвори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР