Изстреляните днес от Беларус ракети Искандер са поразили летище в

...
Изстреляните днес от Беларус ракети Искандер са поразили летище в
Коментари Харесай

Изстреляни от Беларус ракети „Искандер“ поразиха летище в Житомир

Изстреляните през днешния ден от Беларус ракети " Искандер " са поразили летище в Житомир в Северна Украйна в неделя, заяви консултант на вътрешния министър на Украйна, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украински и съветски публични лица би трябвало да се срещнат за диалози на място на границата на Беларус с Украйна, заяви по-рано канцеларията на президента Володимир Зеленски.

Антон Герашченко, консултант на вътрешния министър на Украйна, по-рано съобщи, че ракетите " Искандер " са били изстреляни към Украйна от Беларус към 17:00 ч. локално време.

Ракетната система " Искандер " може да носи нуклеарни бойни глави

Ракетната система „ Искандер “, която в класификациите на НАТО е наречена " SS-26 Stone ", замества руските ракети " Скъд ". Установката съдържа две управляеми ракети с обсег до 500 км, които могат да придвижват стандартна или нуклеарна бойна глава.

През 2016 година Русия разположи комплекси " Искандер-М " в Калининградска област. Така на процедура в обсега на на ракетите влизат териториите на цяла Източна Европа, в това число Берлин, Варшава и други столици.

Оперативно-тактическият комплекс " Искандер “ е мобилен. В рамките на проекта за бойна подготовка, подразделенията на ракетните войски целогодишно правят маршова подготовка, преодолявайки обилни дистанции по територията Руската Федерация с разнообразни начини - въздушни, морски и пехотни, оповестиха през 2016 година от съветското Министерство на защитата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР