Изстреляната от Северна Корея ракета е паднала в ексклузивната икономическа

...
Изстреляната от Северна Корея ракета е паднала в ексклузивната икономическа
Коментари Харесай

Токио и Суел: Северна Корея е изпитала междуконтинентална балистична ракета

Изстреляната от Северна Корея ракета е паднала в извънредната икономическа морска зона на Япония, разгласи японското министерство на защитата, предадоха международните организации.

" Нашите разбори демонстрират, че балистичната ракета е летяла 71 минути и е паднала към 15,44 ч. локално  време (6,44 ч. по Гринуич) на към 150 километра от японския полуостров Ошима ", съобщи японският заместник-министър на защитата Макото Оники. Той добави, че евентуално може да става дума за междуконтинентална балистична ракета и то за нов модел такава ракета , поради обстоятелството че тя е достигнала височина от над 6000 километра, съобщи Ройтерс.

Япония прикани намиращите се в региона кораби ако намерят парчета от ракета да не се приближават до тях , а неотложно да се свържат с управляващите, съобщи ТАСС.

Северна Корея не е изпитвала междуконтинентална балистична ракета от 2017 година, напомня Ройтерс.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи във връзка тестването, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е нарушил меморандума върху изстрелването на междуконтинентални балистични ракети , съобщи Ройтерс. Мун осъди ракетното тестване, се споделя в известие на южнокорейското президентство.

Генералният щаб на южнокорейските сили пък съобщи, че ракетата е прелетяла на разстояние от 1080 километра и е достигнала височина от 6200 километра, съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР