Изстрелването на кораба на SpaceX от площадката на НАСА се

...
Изстрелването на кораба на SpaceX от площадката на НАСА се
Коментари Харесай

Изстрелването на кораба на SpaceX се отложи заради лошо време

Изстрелването на кораба на SpaceX от площадката на НАСА се отсрочи поради неприятното време. Това стана единствено 16 минути преди да бъде даден стартът на историческата задача.
На борда на ракета на частната компания на Илон Мъск двама космонавти трябваше да пътуват до Международната галактическа станция. Следващият опит за изстрелване ще бъде в събота.

Дъжд и стихия се спуснаха над галактическия център " Кенеди ", ситуиран на крайбрежието на щата Флорида. Националният център за ураганите заяви за образуването на тропическа стихия край крайбрежията на Южна Каролина, в северна посока. Лошите атмосферни условия могат да съставляват риск за астронавтите при положение на спешно кацане в Атлантическия океан след старта, добавя Дарик нюз.

Историческото изпращане на американски астронавти в Космоса от територията на Съединени американски щати за пръв път от 2011 година бе отсрочено за събота поради неприятни метеорологични условия. Астронавтите от НАСА Дъг Хърли и Боб Бенкен бяха към този момент на борда на галактическия транспортен съд " Дракон " на компанията " Спейс Екс ", когато бяха осведомени, че стартът се отсрочва.

" Днес няма да има изстрелване - сигурността на членовете на нашия екипаж е наш върховен приоритет ", сподели в Туитър представителят на НАСА Джим Бридънстин.

Очакваното с огромен интерес изстрелване щеше да е първото, в което частна компания, а не държавна галактическа организация, изпраща астронавти в орбита. На място дойдоха и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания. Там беше и вицепрезидентът Майк Пенс.

Изстрелването беше планувано за 16:33 ч. локално време (23:33 ч. българско време) от ракетната площадка номер 39, откъдето преди време полетяха към Луната Нийл Армстронг и екипажът на Аполо 11. Това щеше бъде първият пилотиран старт от американска земя за последните 9 години, откогато беше прекъсната програмата на НАСА с галактическите совалки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР