Изслушаха шефа на ДАНС в парламентаТърсят резервен адвокат на БанковаДАНС

...
Изслушаха шефа на ДАНС в парламентаТърсят резервен адвокат на БанковаДАНС
Коментари Харесай

Живко Коцев бил следен половин година

Изслушаха шефа на ДАНС в Народното събрание
Търсят авариен юрист на Банкова

ДАНС работи по групата на Стефан Димитров, татко му Марин Димитров и Паскал за контрабанда на цигари от средата на 2022 година, сподели през днешния ден шефът на организацията Пламен Тончев пред парламентарната комисия по случая.

От декларираното от него стана ясно, че отстраненият към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев поддържал контакти със Стефан и Марин Димитрови още от времето, когато бил началник на ОДМВР-София. От половин година някогашният служител на реда №1 бил и наблюдаван.

Баща и наследник имали контакти и с други висши чиновници на Министерство на вътрешните работи и митничари за защита и оказване на въздействие за назначение на управителни постове във вътрешното министерство. Двамата построили и “доверителни връзки ” с някогашната шефка на митниците Петя Банкова.

Тончев описа, че някогашният основният секретар е представял Стефан Димитров пред регионални шефове на Министерство на вътрешните работи в пограничните региони и казвал, че младият мъж е предприемач и би трябвало да му се оказва подпомагане. Живко Коцев посочвал, че правел персонална услуга на Бойко Рашков, сподели шефът на ДАНС.

Междувременно Софийският апелативен съд изиска от адвокатската гилдия да дефинира авариен бранител на Петя Банкова, упрекната в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Заседанието за мярката ѝ за неотклонение още веднъж беше отсрочено през вчерашния ден, тъй като юристът ѝ Аделина Натина отново не се яви заради болест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР