Изследванията показват, че Млечният път може да е пълен с

...
Изследванията показват, че Млечният път може да е пълен с
Коментари Харесай

Млечният път е пълен с мъртви извънземни цивилизации

Изследванията демонстрират, че Млечният път може да е цялостен с мъртви извънземни цивилизации, които са били „ унищожени “ от личната им просвета и технологии. Ново изследване е пресметнало приблизителното време, през което извънземният живот се е образувал в галактиката – осем милиарда години след образуването на Млечния път.

Констатациите демонстрират, че интелигентният живот може да е постоянно срещан в Млечния път, само че местоположението на Земята не е област, в която се намира извънземен живот. Изследователите са открили, че в случай че извънземните съществуват, те са единствено на 13 000 светлинни години от центъра на Галактиката, до момента в който Земята и Слънчевата система са на към 25 000 светлинни години.

Изследователите допускат, че повода да не сме открили контакт с представители на извънземни цивилизации е, че множеството от тях са мъртви.
Според Daily Mail това изказване идва от откриватели от Лабораторията за реактивно задвижване на НАСА и Калифорнийския софтуерен институт, които са пресметнали евентуалното битие на образован живот и извънземни. Екипът стига до извод, че напредъкът в науката и технологиите неизбежно води до заличаване на цивилизациите и защото хората към момента не са влезнали в контакт с живот отвън нашата планета, в този момент учените считат, че имат отговор на въпроса за какво се е случило това.

„ Открихме, че евентуалното самоизтребление мощно въздейства върху размера на галактическия образован живот “, се споделя в проучването. „ Ако интелигентният живот има възможност да се самоунищожи, не трябва да ни изненадва, че другаде има малко или никакъв образован живот “.

Изследователите означават още, че в случай че някъде в галактиката има образован живот, то той е „ прекомерно млад, с цел да бъде следен “ и прекомерно надалеч от Земята, с цел да бъде разпознат.

Като част от изследването екипът актуализира уравнението на Дрейк от 1961 година, написано от доктор Франк Дрейк за оценка на броя дейни отзивчиви извънземни цивилизации в Млечния път. Смята се, че по-старата версия не регистрира разрастващите се свойства на звездите в нашата вселена, открития на свръхнови и екзопланети.
Екипът изследва също вероятността от живот в пребиотична среда, другите евентуални времеви рамки за биологична еволюция и вероятността комплицираният живот да се самоунищожи.

„ Използвайки нашия модел, в случай че преценим какъв брой комплицирани форми на живот се трансформират в Млечния път за избран интервал от време, бихме могли да разберем по-добре хипотезата за произхода на живота, хипотезата за неповторима Земя “, се споделя в публикацията, оповестена на база резултатите от проучването. Статията регистрира и опцията за самоизтребление, която в предишното е била подценявана от учените.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР