Изследваният показват, че ваксините срещу COVID-19 не вредят на бременните

...
Изследваният показват, че ваксините срещу COVID-19 не вредят на бременните
Коментари Харесай

Д-р Данаил Илиев: Ковид-ваксините са безвредни за бременните

Изследваният демонстрират, че имунизациите против COVID-19 не вредят на бременните дами. Не всяка родилка с ковид се постанова да бъде лекувана в болника, съобщи акушер-гинекологът доктор Данаил Илиев по БТВ.

СЗО излезе със мнение още февруари месец и то е въз основа насъбрания опит от университети като " Джон Хопкинс " и " Харвард медикъл скул ", които дружно с Американската асоциация на гинеколозите и други авторитетни институции са стигнали до заключението, въз основа на резултатите на 30 000 дами, които са забременели след първата доза ваксина още по време на клиничните тествания, при които откритите опасности за тях и плода не се разграничават от тези на неимунизираните дами, сподели гинекологът.

Анализирани са и съставените елементи на тези ваксини, които не се разграничават от тези за грип и коклюш, добави доктор Илиев.

По неговите думи в България има доста отрицателно мнение към имунизациите, което се дължи на незнанието на резултатите им и за което виновност имат лекарите и публицистите.Ваксина не защищава от заболяване, само че защищава да не се стигне до тежко изкарване на заболяването, разяснява Илиев.

" Не всяка бременна жена, която е с ковид, се постанова да бъде лекувана. Трябва преди всичко да следи положението си - равнището на засищане с О2 в кръвта си, да следи за температура, за дихателните си функционалности, за общото си положение. Ако тези индикатори са в норма, не се постанова тя да идва в болница. По телефон ние можем да я насочим какво да бъде нейното държание и лекуване у дома. Ако има утежняване на тези индикатори, би трябвало да се съветва със своя гинеколог и пулмолог, да бъде ориентирана към различен експерт за нейното положение, с цел да бъдат взети съответни ограничения, сподели акушер-гинекологът.

Вече всекидневно имаме позвънявания от пациенти с COVID-19. Притеснителното е, че суматохата е водеща пред здравословното им положение. Тоест новината, че са заболели ги тормози повече от тяхното здравословно положение, което не е толкоз влошено, а може и да не бъде влошено. Нашата задача е да върнем вярата, че това е нещо преодолимо, в случай че се вземат навременни ограничения, разяснява лекарят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР