Изследвания показват, че миенето е полезно не само за хигиена,

...
Изследвания показват, че миенето е полезно не само за хигиена,
Коментари Харесай

Отмийте негативните емоции с вода

Изследвания демонстрират, че миенето е потребно освен за хигиена, само че и оказва помощ да се отървете от отрицателните страсти. Престоят в чисти стаи също ни въздейства добре. Измиването може да ви помогне да се отървете от отрицателните страсти. Не единствено физическата, само че и душевната хигиена е от решаващо значение за нашето ментално здраве.

Позитивните мисли и усеща също са от голямо значение с цел да може резултата да се разгърне изцяло. Според учените провели проучването, по-голямата част от хората в света не обръщат задоволително внимание на дребни неща от всекидневието, които биха могли да ги накарат да се усещат доста по-добре.

Емоциите се отмиват със сапун и вода

„ Чрез измиване на ръцете, взимане на душ или даже единствено мислене за тези действия можем да „ отмием " неморалността, неприятните усеща и натрапчивите подозрения ", споделя Спайк Лий, откривател от университета в Мичиган. Оказва се, че миенето като метафора за пречистване значително въздейства на душeвността ни. Има едно " само че ".

Водата ще отмие освен нервността, само че и ентусиазма и заниманието

Специалистите предизвестяват, че измиващият резултат оказва помощ да се отървете от съпътстващите страсти, без значение дали са негативни или позитивни. Водата понижава въздействието на предходни прекарвания и обстановки. Ако сте занимателни или разчувствани, душ или вана могат да „ отмият " и тези усеща.
За да проучат въздействието на миенето и чистотата върху прочувственото положение на хората и техните вярвания, откривателите помолиха група хора да оценят своя морал и морала на другите.

Субектите бяха разграничени и подложени на разнообразни въздействия. Първо, всички бяха помолени да си спомнят за неетично деяние, което са направили в предишното. След това благодарение на специфични психически проби е измерено тяхното равнище на виновност. Някои участници бяха тествани в чиста стая, други в нечисто, мръсно пространство. Някои от субектите имаха достъп до бактерицидно измиване на ръцете и опцията да създадат положително дело след опита. Както се оказа?

Чисто тяло = чиста съвест?

Участниците, които са били тествани в мръсни стаи, са имали по-ниска оценка за морала на другите от тези, изследвани в чисти интериори. Хората, които са употребявали почистващ препарат за ръце, се усещат по-малко отговорни за грешките, които са направили, в сравнение с тези, които не са го създали. Оказа се също, че участниците от групата за миене на ръце са минимум склонни да решат да вземат участие в положително дело (изследователите предложиха доброволчество). Изследователите споделят, че най-вероятно не е трябвало да се поправят за закононарушения, предизвикващи виновност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР